PRIJATELJA USMRTIO FLAŠOM? Optuženom Aleksandru Aleksiću produžen pritvor do 8. septembra

Lj. PRERADOVIĆ

17. 08. 2020. u 07:10

VIŠE javno tužilaštvo u Somboru podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Aleksića (29) zbog sumnje da je 10. februara u večernjim satima usmrtio sugrađanina i poznanika Igora Vinajija (41).

ПРИЈАТЕЉА УСМРТИО ФЛАШОМ? Оптуженом Александру Алексићу продужен притвор до 8. септембра

Mesto zločina - Lj. P.

Prema saznanjima "Novosti", optužnicu je potvrdilo Vanpretresno veće suda u Somboru, ali je branilac optuženog uložio žalbu protiv tog rešenja Apelacionom sudu u Novom Sadu. Aleksić se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen do 8. septembra.

Tragediji na betonskim tribinama lokalnog Fudbalskog kluba Rusin u Ulici Petra Rizniča u Ruskom Krsturu, prethodila je, kako se pretpostavlja, svađa, a zatim i fizički sukob. Njih dvojica su se, kako saznajemo, posvađala navodno zbog devojke, a Igor je u jednom trenutku uzeo komad betona i njime udario Aleksandra. Ovaj je uzvratio, ali razbijenom flašom, kojom je Igora udario po glavi. Povreda je bila smrtonosna.

Posle nemilog događaja, dok je Vinaji ležao na betonu, Aleksić je, prema nezvaničnim informacijama, otišao do obližnje prodavnice i odatle pozvao policiju i ispričao šta se dogodilo. Posle toga se vratio na teren i sačekao Hitnu pomoć i policiju.

- Njih dvojica su tog dana bili zajedno, a našli su se kako bi se pomirili, jer su prethodno bili nekoliko meseci u zavadi - ispričao je posle ubistva jedan od meštana Ruskog Krstura. - Zajedno su pili, a onda se posvađali i potukli. Mislim da je to bio nesrećan slučaj i da Aleksandar nije imao nameru da ubije Igora.

Za Igorovo ubistvo, njegov rođeni brat Ivan je saznao ubrzo posle tragičnog događaja prilikom povratka sa posla. On je tada kazao da je na fudbalskom igralištu video Hitnu pomoć i brata kako leži. Video je i da pored stoji i jedan mladić, koji je bio bled, a ubrzo je stigla policija koja ga je odvela.

Fejsbuk

BRANIO SE ĆUTANjEM

NA saslušanju u Višem javnom tužilaštvu posle hapšenja, osumnjičeni Aleksandar, kako saznajemo, nije izneo svoju odbranu i odlučio je da se brani ćutanjem. O onome što se dogodilo na stadionu FK Rusin u Ruskom Krsturu, gde je ubijen Vinaji, nije želeo ništa da priča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)