U 11 ČASOVA biće saslušan osumnjičeni za izazivanje teške saobraćajne nesreće na pešačkom prelazu na Košutnjaku, a u kojoj je teško povređena Teodora R.

Jolle

11.08.2020. 11:27

Mislim da kaznena politika treba da se menja pa ovakve koji osakate pesake treba kazniti tako da budu odgovorni u smislu sto ce preuzeti odgovornost za zrtvin dalji zivotni tok. To znaci da ce preuzeti deo izdrzavanja i brige o zrtvi za trajanje celog zrtvinog ili njegovog zivota sto ukljucuje mnoge stvari pa onda neka buduci vozaci nasilnici razmisle koliko im se isplati takva voznja. Sto se zatvora tice mnogo kratko traje i posle toga nasilnik se ponovo vraca na ulicu da divlja sa rizikom da unesreci jos nekog.

Raša

11.08.2020. 12:01

@Jolle - To je teoretsko razmišljanje koje nema osnovu. Takva neodgovorna, brutalna i asocijalna osoba ne može ni sebi a kamoli drugima da pomogne. On zaslužuje najtežu moguću kaznu a nesrećna devojka najveću moguću odštetu od njegovog osiguranja i nesebičnu društvenu pomoć.

Jolle

11.08.2020. 16:19

@Raša - Ne znam zasto ne bi imalo osnovu. Bahate se uglavnom imucni i bogati a i njihova deca zajedno sa njima koja misle da sve mogu pa onda shodno tome zasto da ne plate svoje grehe umesto da posle kratkog odmora u zatvoru usled mita ponovo pocine isto delo. Cesto puta sami kazu policajcima dali znaju sa kime razgovaraju i prete im otkazom . Uzmi primer mladog Mitrovica i ko mu sta moze a on nije niti siromasan niti asocijalan ali jeste dobrostojeci zahvaljujuci ocu. Pitam se sto li nije u zatvoru.

Lala

11.08.2020. 11:55

Molio bih novine, da izprate slučaj. Živo me interesuje koliko će dotični dobiti za razliku od Mitrovica koji je ubio devojku na pešačkom i nije dobio ništa.

Branislav

11.08.2020. 13:06

Kod nas je prebrza vožnja u gradu nešto totalno regularno i to se viđa na svakih 10 minuta. Samo pgledajte kojom brzinom se spuštaju vozila iz Terazijskog tunela ka Brankovom mostu pored stotina pešaka. Policija to treba da iskoreni, to jest da radi mnogo efikasnije nego što sada radi. Problem nije u visini kazne nego u izvesnosti, odnosno verovatnoći otkrivanja prekoračenja brzine. Konkretno, tu gde se desila tragedija počinilac zna da ne postoji mogućnost da ga neko otkrije. On zna da se policija uvek nalazi na istim mestima i još će biti na vreme obavešten od drugih vozača. Jedino rešenje je da policija prikriveno otkriva prekoračenje iz neobeleženog automobila, ili da postavi tajne kamere bez radara koje mere pasivno, prosečnu brzinu na recimo 100m udaljenosti. Potrebno je da neodgovorni vozači znaju da svuda mogu biti neopaženo otkriveni u prekršaju.