GRČKA TRAŽI POMOĆ INTERPOLA: Da li je Hadžića i Kožara smaknula ista ekipa koja je likvidirala Dedovića i Stamatovića?

Z. Uskoković - S. Đokić

25. 07. 2020. u 22:00

GRČKA policija zatražila je pomoć od Interpola u istrazi dvostrukog ubistva na ostrvu Krf, kada su u četvrtak rano po podne likvidirani Baranin Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić.

ГРЧКА ТРАЖИ ПОМОЋ ИНТЕРПОЛА: Да ли је Хаџића и Кожара смакнула иста екипа која је ликвидирала Дедовића и Стаматовића?

Foto Corfupress

Za sada, njihovo smaknuće se direktno povezuje sa egzekucijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića januara ove godine u Atini. Sva četvorica ubijenih su pripadala "škaljarskom klanu", a nastradali su najverovatnije u sukobu sa "kavčanima".

Navodno, ista ekipa egzekutora pobila je svu četvoricu. Prema nezvaničnim informacijama, na Krfu je korišćena puščana municija 7,62 i pištoljska u kalibru devet milimetara i pucano je iz automatskog oružja. Čaure od metaka devet milimetara su pronađene i na mestu zločina u Atini.

- Veštači se sada kako bi bilo utvrđeno da li je korišćeno isto oružje - navodi izvor "Novosti".

Prema nezvaničnim informacijama, Kožar i Hadžić su na ovo grčko ostrvo stigli pre oko mesec dana. Hadžić je, prema nezvaničnim informacijama, sa područja Kokinog Broda, ali je kriminalnu karijeru započeo u Užicu.

Damir Hadžić / Foto: Novosti

Prema obaveštajnim podacima, bio je pripadnik razbojničke grupe "Pink panteri", i pljačkao je po Evropi. U kriminalnim poslovima povezao se sa Kožarom, kao i sa "škaljarskim klanom". Policija ga je povezivala i sa kriminalnom grupom koju vodi Filip Korać.

"Glok" u automobilu

U AUTOMOBILU u kojem je ubijen sa Kožarom, pronađen je "glok", a u vili, koju su iznajmili, i dodatna municija za pištolje. Tek treba da se utvrdi da li je Hadžić uspeo da uzvrati vatru i eventualno rani jednog od napadača.

Srpska policija je za Hadžićem raspisala crvenu poternicu Interpola zbog sumnje da je 1. januara 2018. godine u centru Beograda ubio Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana "kavačkog klana". Važio je za čoveka koga je na vezi držao Igor Dedović. Po Dedovićevom nalogu, kako se sumnja, organizovao je i "odradio" veći broj likvidacija.

U samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, Hadžić je počinio nekoliko teških krivičnih dela, posle kojih je pobegao u inostranstvo. Tokom bekstva, po zemljama Zapadne Evrope je činio razbojništva i pljačke. Pre desetak godina bio je uhapšen u Milanu, gde je, prema tvrdnjama karabinjera, organizovao oružani prepad na blindirano vozilo za prenos novca. Taj razbojnički napad je propao, iako su on i kompanjoni bili naoružani dugim i kratkim cevima.

Alan Kožar / Foto: Novosti

Posle nekog vremena našao se na slobodi i vratio se u Užice. Pucano je na njega početkom 2012. u jednoj užičkoj kladionici. Ranjen je sa tri metka, ali je uspeo da se oporavi. Operativna policijska saznanja govore da je sa članovima "škaljarskog klana" učestvovao u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Sumnjalo se da je on za račun ove kriminalne ekipe iz Kotora organizovao niz likvidacija, ali i učestvovao u njima.

Oni koji ga poznaju navode da je uvek išao naoružan, pa je tako bilo i sada na Krfu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)