DANKE NEMA NI U SUMRAKOVCU? Nastavljena potraga za telom dvogodišnje devojčice iz Bora (FOTO/VIDEO)

S. M. J.

12. 04. 2024. u 22:16

UPRKOS gotovo tronedeljnim naporima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasaca i spasilačkih timova, telo Danke Ilić (2) iz Bora, koja je poslednji put viđena 26. marta u Banjskom Polju, još nije pronađeno.

ДАНКЕ НЕМА НИ У  СУМРАКОВЦУ? Настављена потрага за телом двогодишње девојчице из Бора (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Igor Mitrović/Privatna arhiva

Kako saznajemo, danas je pretraživano selo Sumrakovac, udaljeno 13 kilometara od Zlota, iz kojeg je Dejan Dragijević (50), koji je sa Srđanom Jankovićem (50) iz Luga osumnjičen da je usmrtio devojčicu.

Od Zlota to Sumrakovca, objašnjavaju upućeni, ima više mogućih ruta i uglavnom je reč o putevima za poljoprivrednu mehanizaciju, bez asfalta, sa tucanikom, opasanim šibljem. Praktično, reč je o veoma nepristupačnom terenu. Pretraživani su i bunari, šahte i rezervoari kao i korito Zlotske reke. Veruje se da je ovaj pravac potrage započet upravo jer su osumnjičeni radili u borskom JKP "Vodovod" i dobro poznaju šahte i bunare u ovom kraju.

Posle sahrane Dalibora Dragijevića (40), brata osumnjičenog Dejana, u Zlotu je zavladala sablasna tišina, a meštani su se pozatvarali u kuće. Samo je majka dvojice braće, Svetlana Dragijević, kojoj je i suprug Radoslav u pritvoru zbog sumnje da je sa sinovima premeštao telo devojčice sa deponije u Banjskom Polju na nepoznatu lokaciju, i juče šetala selom i u prolazu razgovarala sa novinarima.

- Niko me ne zove, nikoga nisam čula. Vidite da sam krenula u Hitnu pomoć. Nisam dobro, loše mi je - jedva je izustila Svetlana, koja je u četvrtak sa malobrojnim meštanima sahranila sina Dalibora i koja je sad sama u porodičnoj kući u Zlotu.

Videli je majka i sin

JOŠ dvoje ljudi videlo je tog 26. marta Danku u Banjskom Polju, ali niz put u odnosu na kuću, u smeru ka izlasku iz sela. Bili su to majka i sin, koji su prošli automobilom, ali nisu reagovali jer je devojčica bila ispred komšijske kuće i mislili su da je njihova unuka koja se igra napolju.

Ona bi mogla da bude jedan od glavnih svedoka u tužilaštvu, iako je posle Dejanovog hapšenja novinarima govorila da sina nije videla od kada je devojčica nestala. Na tu priču pala je senka sumnje kada su joj uhapšeni suprug i drugi sin.

Jedan od svedoka u tužilaštvu mogao bi da bude i Srđanov otac Dušan Janković. On je tokom potrage za telom devojčice sarađivao sa policijom i odveo ih na svako mesto na kom porodica ima kuću ili zemlju, kako bi sve bilo detaljno pretraženo.

On je novinarskim ekipama, nakon nestanka Danke govorio da nije primetio ništa čudno u ponašanju svog sina, kao i da mu sve što se dogodilo jako teško pada.

- Budim se noću, plačem, teško mi je. Srđana sam video samo u Boru, ne znam kada ću ponovo - rekao je Dušan.

Iako niko u Banjskom Polju, odakle je počela potraga za Dankom, nije čuo ili video kada su dvojica radnika JKP "Vodovod" udarili devojčicu automobilom, a potom je uneli u vozilo, nekoliko meštana videlo je malenu neposredno pre toga, ali nisu shvatili da se devojčica udaljila od majke i brata, sa kojima je tog dana došla na porodično imanje. I njihovi iskazi mogli bi da budu od značaja za rekonstrukciju svega što se dogodilo.

Fokus je na svim dokazima

MISLIM da se stvara fama u javnosti da ako se telo ne pronađe, onda nema čitavog slučaja. Nigde nemate u krivičnom pravu propisano da nema tela, nema dela - kaže advokat Jugoslav Tintor. - Uticaće puno detalja na tok i ishod postupka i ne može se sve pojednostaviti tako da se postavlja da je telo početak i kraj svega. Svakako da su na ceni svi raspoloživi dokazi, uvek je fokus na materijalnim dokazima. I ono što je činjenica, to je da se samo obdukcijom tela može na nesumnjiv način utvrditi uzrok smrti. Ali i u odsustvu tela, ima slučajeva kada se telo nikad ne pronađe, sud će svakako da optira sa svim drugim raspoloživim dokazima. Ako postoji trag krvi, ako postoji DNK analiza, ako postoji neki drugi dokaz, uključujući priznanje, sve se to sagledava u međusobnoj vezi i može biti osnov sudske odluke.

BONUS VIDEO - MEŠTANIN ZLOTA U NEVERICI: Poznavao osumnjičenog za ubistvo male Danke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu