UBICU TRAŽE OSAM GODINA: Još uvek se ne zna ko je 2016. u Novom Sadu usmrtio Teodoru Kaćanski - Meci bili namenjeni momku? (FOTO)

Lj. P.

13. 03. 2024. u 15:23

KO JE i zbog čega pre osam godina pucao i ubio Novosađan­ku Teodoru Kaćanski, i dalje je velika enigma. Policija i dalje radi na ovom slučaju, međutim, do egzekutora i motiva još se nije došlo.

УБИЦУ ТРАЖЕ ОСАМ ГОДИНА: Још увек се не зна ко је 2016. у Новом Саду усмртио Теодору Каћански - Меци били намењени момку? (ФОТО)

FOTO:Privatna arhiva

Utvr­đuje se da li su hici is­paljeni 19. novembarske večeri 2016. u novosad­skom naselju Telep bili namenjeni in­struktorki fitnesa, ili kako se od početka pret­postavlja, njenom momku Nenadu Steviću.

- Ispituje se i da li je eventualno postojao razlog iz kog bi neko že­leo da likvidira devojku - govorili su u novosad­soj policiji posle krvavog zlo­čina. - Moguće je i da je ispaljenim mecima neko želeo da zastraši njenog momka, pa se ispituju svi njegovi kontakti i poslo­vi, kao i da li je eventu­alno sa nekim bio u suko­bu, kako bi se utvrdilo da li je on bio meta napada. Iako je mala verovatno­ća da je namerno pucano u devojku, ne otpisuje se ni ta mogućnost.

Bobica, kako su zvali Teodoru, te večeri zado­bila je teške, po život opasne povrede. Bila je pogođena u vrat, stomak i ruku. Lekari su se bo­rili da joj spasu život, a njeni najmiliji i pri­jatelji verovali su da će njen mladi organizam izdržati, iako je od tre­nutka ranjavanja bila u kritičnom stanju. Naža­lost, četiri dana kasnije podlegla je povredama.

Policija na mestu ubistva Teodore Kaćanski u Vardarskoj ulici, Foto N. Subotić

Te subotnje večeri, u sačekuši u Vardarskoj ulici, i dalje nepoznati napadač je u fitnes in­struktorku ispalio više od pet metaka, posle čega je pobegao. Nesrećnu de­vojku pogodila su tri, dok je ispred zgrade u kojoj je živela sa momkom par­kirala svoj "rendž rover" beogradskih tablica. Nekoliko trenutaka pre toga, iz kola je izašao Stević i otišao do sta­na. Naoružani napadač je, kako se pretpostavlja, čekao da se zaustavi džip, a bio je sakriven u žbu­nju na placu pored zgrade. Egzekutor je prišao i za­pucao, a zbog mraka i za­tamnjenih stakala na cr­nom džipu, napadač možda i nije video ko sedi za volanom. Ubica je zatim pobegao pešice do Bule­vara patrijarha Pavla, a pretpostavlja se da ga je tamo neko čekao, kako bi mu pomogao u bekstvu.

- Prizor je bio jeziv, strašno sam se uplašila - ispričala je te večeri komšinica iz Teodorine zgrade. - U trenutku kada je parkirala kola i kre­nula da izađe, začuli su se hici. Nismo se druži­le, ali je znam kao finu devojku. Znam da je radila kao fitnes instruktor­ka. Pored vozačevih vra­ta bila je vidljiva lokva krvi.

Teodora je sahranjena na Donjem groblju u Srem­skim Karlovcima, a po­čiva pored majke koja je preminula nekoliko go­dina ranije.

Sahranjena pored majke u Sremskim Karlovcima, Foto N. Subotić

Snimak

ISTRAŽITELjI su iste večeri sa zgrade u kojoj su stanovali Teodora i njen momak uzeli snimak sa vi­deo-nadzora. Međutim, s obzirom na to da je lošeg kvaliteta, na njemu se nije moglo videti lice napadača. Navodno se videlo da muškarac, koji je pucao, šepa na jednu nogu.

Momak na optuženičkoj klupi

NEKOLIKO meseci posle Teodorinog ubistva, odnosno 22. maja 2017. godi­ne, policija je uhapsila njenog momka Nenada Stevića, zatim Dalibora Bogdanovića Boću, Gorana Kovačevića Goranca, Božidara Bosnića i Vla­dicu Rakića. Njima se u Višem sudu u Novom Sadu sudi pod optužbom da su kidnapovali Gorana Cvijetića iz Budisave.

Sva petorica od početka tvrde da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga priveli policiji, jer su sumnjali da je umešan u ubi­stvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski, kao i ranjavanje Nika Uskoko­vića, januara 2017. godine.

BONUS VIDEO:

MASAKR KOD VRŠCA: Dečak (13) sekirom ubio 12 jaganjaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)