UPLAŠIO SE PRETNJI? Četvorici osumnjičenih za dvostruko ubistvo u Futogu produžen pritvor

Lj.P.

27. 09. 2023. u 12:29

DVADESETTROGODIŠNjEM N. L. (23), osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića u Futogu i nelegalno oružje, produžen je pritvor do 24. oktobra, kao i O. R. (21), D. D. (24) i B. G. (26), koji se terete za saizvršilaštvo.

УПЛАШИО СЕ ПРЕТЊИ? Четворици осумњичених за двоструко убиство у Футогу продужен притвор

FOTO:Lj.P.

Ova mera im je, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka novosadskog Višeg suda, izrečena da boravkom na slobodi ne bi ometali postupak uticajem na svedoke kako bi umanjili svoje eventualne krivične odgovornosti, zbog bojazni da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo za koje su osnovano sumnjivi, kao i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Za krivično delo za koje postoji osnovana sumnja da su ga počinili osumnjičeni, propisana je kazna zatvora više od 10 godina, odnosno može se izreći i doživotni zatvor.

Sva četvorica su se u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno, iskoristili su svoje pravo da ne iznose svoju odbranu.

U pucnjavi u noći između 24. i 25. avgusta u Futogu, u Fruškogorskoj ulici, hicima iz pištolja ubijeni su Nikola Šumar (19) i godinu dana stariji Miloš Mamula.

Nikola je od posledica ranjavanja preminuo na licu mesta, dok je Miloš, iako ranjen, pokušao da pobegne preko obližnjeg drvenog mostića, i nađen je bez svesti, nešto pre jedan sat posle ponoći, kada je policija počela uviđaj i da pretražuje teren. On je prevezen u Urgentni centar KCV, ali je, nažalost, ubrzo podlegao povredama, a policija je ubzo pronašla osumnjičenu četvorku.

Osumnjičeni N. L. je, prema nezvaničnim informacijama, inspektorima navodno kazao da se plašio da će ga ubiti, jer su mu, kako je rekao, pretili da će ga iseći mačetom i baciti u Dunav, i da je, navodno, zbog toga odlučio da ih upuca.

Kako saznajemo, dve grupe mladića, sastale su te večeri u Fruškogorskoj ulici da bi, navodno, raspravili neke nesporazume, a eventualni motiv sukoba moga bi da bude sukob unutar jedne navijačke grupe. Četvorica osumnjičenih su, prema nezvaničnim saznanjima, tu došla crnim automobilom, gde su ova dvojica već bili, pa se ne isključuje mogućnost da je ranije bilo dogovoreno da se nađu na tom mestu.

- Ova četvorica su izašla iz kola, prišli su ovoj dvojici i među njima je započeo razgovor – saznajemo nezvanično. - U jednom momentu, jedan od njih vadi pištolj i puca, posle čega odlaze odatle. I na snimku sa video-nadzora na jednom obližnjem objektu, vidi se da dve grupe mladića međusobno razgovaraju i da, zatim, jedan od četvorice osumnjičenih vadi pištolj i puca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!