"KAKAV MONSTRUM TREBA DA BUDEŠ DA PUCAŠ NA DECU" Komšije čule pucnje, pa zatekle jezive scene - o Urošu nemaju lepe reči

Novosti onlajn

05. 05. 2023. u 10:50

"MOJ drug je sinoć bio tu i umro je", reči su devojčice čiji su prijatelji sinoć ubijeni kada je ubica Uroš Blažić pucao na više lokacija u Mladenovcu iz, kako se sumnja, automatskog oružja i ubio osam osoba, a ranio njih 13.

КАКАВ МОНСТРУМ ТРЕБА ДА БУДЕШ ДА ПУЦАШ НА ДЕЦУ Комшије чуле пуцње, па затекле језиве сцене - о Урошу немају лепе речи

Foto: N. Ž./D.M.

- Nikada se nismo družili sa njim, znali smo ga iz viđenja, to su moji drugari - kroz plač je prokomentarisala jedna devojčica koja zna stradale iz Dubone, piše "Blic". 

Ona kaže da nikada nisu imali kontakt sa Blažićem, kao i da se niko nije ni svađao.

- Mislili smo da su petarde, dugo je trajalo, buka je bila sve jača. Nekoliko metaka je bilo i u našem dvorištu. Mi smo zvali odmah policiju i Hitnu pomoć - kaže baka devojčice kojoj su prijatelji nastradali.

I drugi meštani opisuju trenutke pre masakra, kao i kako su doživljavali ubicu Uroša Blažića.

- Roštiljali su, on je došao tačno u 22.30 i ispalio rafale, ja sam istrčao napolje žena mi je vikala: "Nemoj molim te da izlaziš", petoro njih je ležalo mrtvo, ostali su bežali i vrištali, bežali su preko polja - rekao je Žarko, jedan od uznemirenih komšija.

- Moja deca su došla iz školskog dvorišta samo pola sata pre pucnjave... Kakav monstrum treba da budeš, pucao je na decu. On je oduvek bio čudan, ali nije se sa njima svađao, ni za koga nije imao razlog da je bio ljut ili u svađi. Kada je policajac video da mu je sestra pala, odmah je skočio na njega, pokušao je da ga razoruža - priča kroz plač jedna komšinica koja je dobro poznavala Uroša.

Foto: ATA Images

Kako pričaju, on je živeo sam, jer se često svađao sa roditeljima. Otac mu je u vojsci, a majka radi na VMA.

On nije bio zaposlen, a kako pričaju, živeo je od novca koji mu je porodica davala.

Uoči masakra se ponašao normalno

Uoči masakra, kažu da se Uroš ponašao potpuno normalno. Bio je u prodavnici, kupio sok i nastavio da ide po selu. Meštani su isprva mislili da su petarde.

- Pogledala sam kroz prozor i videla ih kako leže. Odmah sam počela da vičem svima da niko ne izlazi napolje, pobiće nas sve - priča uznemirena meštanka sela Dubona.

Policija je uzela snimke nadzornih kamera obližnje prodavnice.

"Napao je policajca"

Komšije o ovom mladiću nemaju lepe reči, već tvrde da su ga viđali jedino kad "upadne u selo sa motorom koji vozi 200 kilometra na sat".

- On je nenormalan, kao i njegova porodica. Jednom ga je zaustavila policija, on je izašao iz auta i napao policajca. Znam da je jednom hapšen i zbog municije - pričaju poznanici Blažića.

Kako kažu, jedan dečak je nakon masakra pokazao meštanima poruku od Uroša.

On je u toj poruci napisao da će da napravi pokolj.

Kako se saznaje sa lica mesta, on je u školskom dvorištu kalašnjikovom upucao sve na koje je naišao, a zatim je tu pušku ostavio i otišao dalje. Imao je još oružja, od oca koji je potpukovnik.

Meštani ističu da ga je otac uvek izvlačio kada je imao problema sa zakonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave