PITALI IH "GDE STE?" PA ZAPUCALI U NOGE: Detalji ranjavanja Hemije i Nikole K. u Zemunu

E. H.

19. 01. 2023. u 08:30

PRIPADNICI beogradske policije tragaju za napadačima, koji su preksinoć u Zemunu ranili Nemanju Bojovića Hemiju (38) i Nikolu K.(24), pripadnike navijačke frakcije "Zabranjeni".

ПИТАЛИ ИХ ГДЕ СТЕ? ПА ЗАПУЦАЛИ У НОГЕ: Детаљи рањавања Хемије и Николе К. у Земуну

Policija u Železničkoj ulici u Zemunu, Foto I. Marinković

Policiji su ispričali da nisu prepoznali pucače, da su imali maske na licu i da su im se obratili rečima: "Gde ste?", posle čega su potegli oružje.

Inspektori sumnjaju da Bojović, koji je pogođen u butinu i Nikola K., kome je metak prošao kroz potkolenicu, znaju ko je pucao na njih, ali da odbijaju da sarađuju. Do napada je došlo ispred porodične kuće Bojovića u Železničkoj ulici. On ne živi tu, ali je preksinoć došao da pomogne majci oko pripreme porodične slave, Svetog Jovana.

Posle pucnjave, upravo je ona pozvala Hitnu pomoć, kako bi se njenom sinu i njegovom drugu pružila lekarska pomoć.

- Na samoj kući postoje dve kamere za video-nadzor - navodi izvor "Novosti" iz istrage.

- Jedna je okrenuta ka ulici, a druga ka dvorištu. Izuzeti su snimci na kojoj je zabeležen oružani napad. Pokušaće policija da identifikuje napadače, iako ova dvojica, po svemu sudeći, neće da sarađuju. Sumnja se da je reč o neraščišćenim poslovima, koji nemaju veze za navijačima.

Inače, Nemanja Bojović je sin Gorana Bojovića Amonijaka, koji je pripadao staroj gardi žestokih momaka iz Zemuna. Stariji Bojović je ubijen pre 31 godinu, a mlađeg su jedno vreme mediji nazivali vođom "novog zemunskog klana". Navodno, blizak je "škaljarcima" i u sukobu je sa pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prema dostupnim operativnim podacima policije, on je septembra 2021. godine predvodio skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter - Partizan u Novom Sadu. Pored toga, pisalo se i da je njegova ekipa preuzela sve poslove sa drogom u Zemunu, a prilikom hapšenja oktobra 2008. godine zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane. Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet se našao iza rešetaka, i to kada su kod njega, dok je bio u jednom beogradskom kafiću, nađeni kokain i spid.

Razvozili "robu" na skuterima

O "novom zemunskom klanu" izveštavalo se da su u kriminalne vode uplovili kao jako mladi i to tako što su razvozili drogu na biciklima i skuterima. Kasnije su, navodno, reketirali prodavce, a onda zbog sukoba sa drugim kriminalnim grupama oko narko-tržišta, planirali ubistva i učestvovali u pucnjavama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)