PREMINUO OSUĐENIK KPZ NIŠ: Pao u kupatilu zavodske bolnice

J. ĆOSIN

10. 10. 2022. u 09:30

OSUĐENIK K. A. (76), koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima povređen 30. septembra u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, preminuo je u subotu uveče u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

ПРЕМИНУО ОСУЂЕНИК КПЗ НИШ: Пао у купатилу заводске болнице

Foto: Ministarstvo pravde

Tačan uzrok smrti još nije poznat, a iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija saopšteno je da je A. K. 30. septembra pao u kupatilu zavodske bolnice gde je bio lečen.

- Druga osuđena lica su o tome obavestila komandira. Zavodski lekar je odmah reagovao zbog prirode bolesti od kojih je A. K. bio lečen i prebacili su ga u Univerzitetski klinički centar. Uprava zavoda je 3. oktobra dobila rezultate skenera kojim je ustanovljeno naprsnuće rebara, a s obzirom na to da je reč o osobi od 76 godina, odmah je obavestila policiju i tužilaštvo o sumnji da je počinjeno krivično delo. Ispitana su sva lica sa sprata zavodske bolnice gde je A. K. bio smešten, obavljen je uvid u video-nadzor i u ovom trenutku su protiv dvojice osuđenika podnete disciplinske prijave. Uprava će kao i uvek do sada sarađivati sa policijom i tužilaštvom kako bi se utvrdile sve okolnosti – saopštila je UIKS.

Kako saznajemo, ne isključuje se mogućnost da je osuđenik zadobio povrede prilikom pada u kupatilu, s obzirom na to da je bio veoma krhkog zdravlja.

- A. K. je bolovao od više bolesti, uzimao je terapiju za srce i krvotok. Na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda, tek prilikom pregleda skenerom ustanovljeno je naprsnuće rebara – objasnili su naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu rečeno je da se radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja. S obzirom na to da je osuđenik sve vreme bio u besvesnom stanju, nije mogao da bude saslušan. Preduzimaju se ostale dokazne radnje, pregled video-zapisa i saslušanje svedoka radi utvrđivanja kako je došlo do kritičnog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)