ŽALOST U UŽICU: Kroz suze drugovi Stefana, Nikole, Vladimira i Uroša izgovarali potresne reči na sahrani

N. J.

13. 09. 2022. u 19:27

Četiri nepregledne kolone ljudi zagledanih u zemlju, četiri opela i muk isprekidan jecajima.

ЖАЛОСТ У УЖИЦУ: Кроз сузе другови Стефана, Николе, Владимира и Уроша изговарали потресне речи на сахрани

Foto: Instagram/uzice.online

Žalost je danas ispunila dolinu oko Đetinje, dok su Užičani na večni počinak pratili svoju mladost. Jedan za drugim, sahranjeni su mladići stradali u saobraćajnoj nesreći na zlatiborskoj magistrali: Stefan Džavović (21), Nikola Daničić (19), Vladimir Milošević (27) i Uroš Drčelić (22).

- Strašna vest o pogibiji četvorice mladića pogodila je u nedelju porodice, ali i celo Užice i celu Srbiju - začule su se reči sveštenika na groblju Sarića osoje, gde je u popodnevnim časovima sahranjen Stefan Džavović.

- Nismo se, Stefane, nadali da ćemo se ovako rastajati, nadali smo se svadbi, radovali se, a ne ovako - kroz suze su govorili Stefanovi drugovi.

Bio je Stefan vozač u jednoj užičkoj pekari, čim je izašao iz srednje škole. Odmah je postao omiljen među kolegama i ljudima koje je na poslu sretao. Plenio je, kažu, vaspitanjem i dobrim manirima koje je poneo iz svoje porodice.

Dok su se Užičani opraštali od Stefana, pred kapelom je već počelo drugo opelo, najmlađem među stradalima Nikoli Daničiću.

Momka tek izašlog iz školske klupe, ispratili su porodica, prijatelji, nastavnici...

Istovremeno, na groblju Dovarje treća kolona Užičana oplakivala je Uroša Drčelića.
- Još kao đak je bio vredan i omiljen među drugovima. Još tada se rado odazivao kada nekome treba popraviti nameštaj, pa je i kod nas u kući bio. Sahranjuju ga danas, uz babu i dedu koji su pre nekoliko godina takođe stradali u saobraćajnoj nesreći - keže Urošev nastavnik iz Srednje tehničke škole.

Vladimir Milošević sahranjen je na groblju Sarića osoje. Dan uoči tragedije, stigao je kući iz Slovenije gde je radio kao vozač, u svoje Užice na odmor.

Četvorica mladića su se u nedeljno jutro, posle noćnog provoda, zaputila put Zlatibora. Nedaleko od izlaska iz grada, u mestu Surduk, stradali su svi. Dojučerašnje razgovore o ženidbama i ljubavima, o velikim planovima za budućnost, zamenili su muk, i suze bez odgovora.

SVEĆE NA MESTU NESREĆE

KADA su užička groblja ostala pusta, prijatelji nastradalih mladića uputili su se juče u koloni na mesto nesreće, gde su zapalili sveće i položili cveće. Svako je u Užicu poznavao nekoga od ovih mladića ili njihove porodice i ceo grad se sa njima, poslednji put, oprostio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)