HRVATSKI PILOTI UBIJALI DECU I U AKCIJI "BLJESAK": Bombama zasuli bolnicu pored Save, snimak svedoči o monstruoznosti zločina (VIDEO)

Novosti online

25. 08. 2022. u 16:33

AKO predsednik Hrvatske Zoran Milanović želi da pilotima i oficirima sude u Hrvatskoj, ima priliku da to odmah učini, samo za druge zločine, za koje on ni čuo nije, izjavio je advokat i punomoćnik preživelih sa Petrovačke ceste Dušan Bratić.

ХРВАТСКИ ПИЛОТИ УБИЈАЛИ ДЕЦУ И У АКЦИЈИ БЉЕСАК: Бомбама засули болницу поред Саве, снимак сведочи о монструозности злочина (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- U operaciji "Bljesak" u Gradišci piloti su ubili decu u civilnim objektima i dejstvovali po zgradi bolnice pored Save, o čemu postoje video-zapisi. Jedan od njih, pilot Perešin, poginuo je, ali ovaj drugi je živ, i živi u Puli - podsetio je Bratić.

U operaciji "Bljesak" 1. i 2. maja 1995. godine, prema podacima Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas", iz Zapadne Slavonije je proterano oko 15.000 Srba, dok je ubijeno ili se vodi kao nestalo 283 Srba, od kojih 55 žena i 11 dece.

Zapadna Slavonija bila je zaštićena zona UN, ali to nije sprečilo Hrvate da počine stravične zločine nad srpskim civilima i da proteraju narod sa njihovih vekovnih ognjišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!