PRODALI I BAKIN TV DA KUPE DROGU: Saslušan razbojnički par iz Niša koji je šokerom napadao taksiste i otimao im pazar

J. Ć.

23. 06. 2022. u 07:30

NIŠKA policija uhapsila je M. I. (44) i njegovu devojku A. J. (38) zbog sumnje da su minulog vikenda jednog taksistu omamili elektrošokerom i uzeli mu 14.000 dinara, a zatim na isti način pokušali da uzmu novac i od drugog taksi vozača, koji je, na sreću, uspeo da im pobegne.

ПРОДАЛИ И БАКИН ТВ ДА КУПЕ ДРОГУ: Саслушан разбојнички пар из Ниша који је шокером нападао таксисте и отимао им пазар

Foto J. Ćosin

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu, pritvor je određen samo osumnjičenom muškarcu, dok se devojka oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru Niš od povreda zadobijenih prilikom pokušaja bekstva od policije.

- Okrivljenom M. I. je pritvor određen zbog opasnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, s obzirom na to da je reč o osobi koja je više puta osuđivana zbog istovrsnih krivičnih dela - kaže Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu, koji dodaje da se ovom paru na teret stavljaju krivična dela razbojništvo i razbojništvo u pokušaju.

Kako saznajemo, dok je bežala od policije, koja je došla da ih privede, devojka je skočila sa drugog sprata, dok se M. I. sakrio u potkrovlju zgrade u kojoj ih je patrola pronašla. I dok je M. I. već iza rešetaka, njegova devojka je zasad u bolesničkoj poselji, jer je prilikom skoka sa terase zadobila prelom grudnog pršljena.

Baka osumnjičene A. J., Foto J. Ćosin

Baka uhapšene A. J., koja je i sama bila žrtva ovog para, plačući nam je opisala hapšenje svoje unuke i njenog momka.

- Policija je zazvonila, ali mi taj momak nije dozvolio da otvorim vrata, jer su njih dvoje hteli zajedno da pobegnu preko terase. Međutim, dok je ona pokušavala da se spusti sa drugog sprata, omakla joj se noga i pala je, što je primetila neka žena i pozvala policiju, pa su i oni sišli ispred zgrade. Taj trenutak iskoristio je njen momak da izađe iz stana i sakrije se u potkrovlje - opisuje starica, koja ističe da je njena unuka upala u loše društvo nakon smrti majke.

- Ona je zavisnica od narkotika, živela je izvesno vreme sa nekim momkom iz Brzog Broda, navodno je lečio, a u stvari joj je davao drogu. Kada se sa njim posvađala, upoznala je ovog drugog. On joj je govorio da će da je vodi u Beč, da će tamo zajedno živeti. Međutim, nije me slušala.

Kaže da se i ona napatila pored njih dvoje.

- Prodao je dva moja televizora i gomilu drugih stvari, da bi kupovao narkotike. Uvek smo bili bez dinara, iako ja primam penziju. Imam parče hleba od prekjuče, to je jedino što jedem. Teško se krećem, nemam novca ni za autobus ni za taksi, ne mogu nigde da odem niti da zatražim pomoć - kaže nam starica.

Foto J. Ćosin

ŠTA JE, ŠTO SI SE UPLAŠIO

Nikola Ristić (na slici), vozač "Kul" taksija, jedan je od žrtava razbojničkog para. On objašnjava da je napadnut u nedelju oko dva sata ujutru, ubrzo nakon što je primio putnika u Ulici Dimitrija Tucovića.

- U auto mi je ušlo dvoje mladih sa kapuljačama, crnim naočarima i u šortsevima. Usput se nisu sumnjivo ponašali, a kada smo stigli na željenu adresu, na taksimetru je stajao iznos od 250 dinara, koliko sam i zatražio da mi plate. U tom trenutku sam osetio elektrošoker na ramenu. Devojka, koja je sedela iza mene, pokušavala je da mi ga postavi na vrat. Shvativši šta mi se sprema, strgnuo sam pojas i istrčao iz vozila. Devojka je povikala: "Šta je mali, šta si se uplašio?", a za to vreme njen prijatelj je pretresao kasetu. Nastavila je da viče: "Daj, pare, vadi pare!" Kada su njih dvoje izašli, uleteo sam u vozilo, nagazio gas i pobegao pravo u policiju - kaže Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)