POKUŠALI SILOM I PRETNJAMA DA IZNUDE 15.000 EVRA: Podignuta optužnica protiv trojice mladića - preti 15 godina zatvora

S. J. M.

20. 06. 2022. u 12:47

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je tri muškarca iz Beograda zbog sumnje da su od M. M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine, a Viši sud u Beogradu je rešenjem potvrdio optužnicu.

ПОКУШАЛИ СИЛОМ И ПРЕТЊАМА ДА ИЗНУДЕ 15.000 ЕВРА: Подигнута оптужница против тројице младића - прети 15 година затвора

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Optužnicom se Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) terete za krivično delo iznuda u pokušaju iz člana 214 stav 4 u vezi stava 3 i 1, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Na rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice optuženi i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja. 

Optuženi se terete da su od M. M. pokušali da iznude 15.000 evra tako što su ga 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila.   

Kada je M. M. svojim kolima stigao do restorana, u automobil su ušla trojica optuženih i uz pretnju replikom pištolja ga naterali da vozi u šumu u naselju "Radiofar", gde su ga tukli rukama, nogama, replikom pištolja i granom, tražeći da im da zahtevani novac, istovremeno ga optužujući da je sa još dva N. N. prijatelja odgovoran za nestanak zlatnog lančića iz kuće J. Ž. pre šest godina. 

Pošto im je oštećeni, iz straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, rekao da pristaje da im preda pomenutu sumu, skinuli su mu zlatni lanac s vrata i zadržali vozilo, dok im ne donese novac. 

Optuženi su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine, prilikom primopredaje novca u restoranu na Vračaru.

BONUS VIDEO:

Celo naselje je ljuto na njega: Komšija Srećko o napadaču iz Kruševca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba