UROŠ JE VEĆ BIO MRTAV, MILAN JE IZDAHNUO U BOLNICI: Potresna ispovest komšija ubijenih Bigovića

D. ZEČEVIĆ

27. 05. 2022. u 20:35

U SEVERNOM delu Kosovske Mitrovice danas je uhapšen Marko Bigović (29) zbog sumnje da je, u ranim jutarnjim časovima, najverovatnije nožem usmrtio svog brata blizanca Uroša i oca Milana (67), nekadašnjeg tužioca i poznatog advokata.

УРОШ ЈЕ ВЕЋ БИО МРТАВ, МИЛАН ЈЕ ИЗДАХНУО У БОЛНИЦИ: Потресна исповест комшија убијених Биговића

Foto: D. Z./Jutjub/Radio Kontakt Plus

 Zločin se dogodio u zgradi u Ulici kralja Petra, a prema rečima portparola kosovske policije za sever Kosova, Bratislava Radovića, tragediji je prethodio porodični sukob u kojem su učestvovala dva brata i otac.

- Pet minuta pre šest časova, dobijena je informacija o sukobu i dvostrukom ubistvu u severnoj Mitrovici. Na mesto zločina izašla je regionalna jedinica kosovske policije, istraga je u toku, a osumnjičeni je pod nadzorom policije - saopštio je, za "Novosti", portparol Radović, dodajući da je ubistvo počinjeno hladnim oružjem.


Prema saznanjima našeg lista, komšije su iz stana uglednog mitrovačkog advokata Milana Bigovića, u ranu zoru čule zapomaganje i pozvale policiju, koja je ubrzo stigla i zatekla užasan prizor.


- Uroš je već bio mrtav, dok je Milan davao znake života i odmah je prebačen u Klinički centar, gde je, nažalost, preminuo. Na podu stana bilo je mnogo krvi - ispričao nam je jedan od komšija Bigovića, inače ugledne porodice u severnoj Mitrovici.


Uprkos pokušaju lekara da spasu Milana, koji je u zdravstvenu ustanovu doveden sa teškim povredama stomaka, odnosno jetre i pankreasa, i reanimaciji koja je trajala sat vremena, on je preminuo.


Niko od komšija i žitelja Mitrovice zasad ne može da pretpostavi šta je motiv ovog dvostrukog ubistva. Nezvanično saznajemo da su roditelji braće blizanaca odavno razvedeni, da je jedan od sinova, navodno, živeo sa ocem, a drugi sa majkom. Takođe, ono što se moglo čuti juče u gradu, jeste da je Marko tog jutra došao u stan kod brata i oca i da je prvo nasrnuo na Milana, dok je brata izbo nožem dok je pokušavao da zaštiti teško ranjenog oca.


- Niko ne može da shvati šta je navelo mladića da bukvalno iskasapi brata i oca. Kao da je nečastivi ušao u njega - govore komšije.


Policija je osumnjičenog za ubistvo zatekla u stanu. Kako nezvanično saznajemo, on je krvavih ruku stajao na jednom kraju sobe i plakao. Tokom hapšenja nije pružao otpor, ali nije ni govorio već je samo jecao. Tela oca i sina su prebačena na obdukciju, koja je obavljena u Prištini, a rodbina i prijatelji će se od Milana i Uroša oprostiti danas na groblju u Rudaru, nadomak Mitrovice. 

Bez svedoka


PREMA dosadašnjim saznanjima, svedoka zločina nema, a istraga će pokazati šta je motiv ovog dvostrukog ubistva. Inače, ubijeni Milan Bigović ugledni je i poznati advokat na severu Kosmeta koji je pre odlaska u penziju bio viši javni tužilac u Kosovskoj Mitrovici, a u neko vreme je bio i rukovodilac odeljenja Apelacionog suda u ovom gradu. Za njega u gradu imaju samo reči hvale, kažu da je bio predusretljiv i spreman svima da pomogne.

SASLUŠANjE


UHAPŠENOM mladiću, koji je ubio oca i brata, određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova. On je, prema dosadašnjim podacima iz istrage, najpre izbo oca, dok je brat blizanac Uroš zadobio više ubodnih rana dok je pokušavao da odgurne Marka i spase oca i od kojih je preminuo na licu mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DR. OETKER POVELJA ODRŽIVOG RAZVOJA