PUCAO U DOKTORKU JER NIJE HTEO U NEMAČKU? Milena M. i dalje između života i smrti, drže je u veštačkoj komi

S. J. M.

17. 05. 2022. u 21:30

DOKTORKA Milena M. (35), kojoj je muž Vladimir M. (40) u noći između nedelje i ponedeljka pucao u glavu u porodičnoj kući u Kragujevcu i dalje je u kritičnom stanju.

ПУЦАО У ДОКТОРКУ ЈЕР НИЈЕ ХТЕО У НЕМАЧКУ? Милена М. и даље између живота и смрти, држе је у вештачкој коми

Vladimir i Milena / Privatna arhiva

Iz Univerzitetskog kliničkog centra saopštili su da je pacijentkinja na lečenju u Jedinici intenzivnog lečenja Službe za anesteziju i reanimatologiju u teškom opštem zdravstvenom stanju i životno ugrožena. Hirurg, koji je bio u timu koji je operisao, kazao je medijima da je zahvat bio izuzetno komplikovan.

- Ona je, bukvalno, na liniji između života i smrti - objasnio je hirurg. - Njene povrede su izuzetno teške, jer je metak napravio prostrelnu ranu i napravio veliko razaranje tkiva, naročito na izlasku.

Milenin otac Miroljub M. zamolio je sve koji mogu da pomognu njegovoj ćerki.

- Lekari daju sve od sebe da je spasu, ali je i dalje kritično. Bio sam u bolnici i rekli su mi da su se složili da je bolje da je prebace na VMA u Beograd i da veruju da su joj tamo šanse da preživi malo veće - rekao je potreseni Miroljub.

- Milenu sada drže u veštačkoj komi i još nije u stabilnom stanju za transport. Nadam se da bi možda mogli da je prevezu helikopterom, jer je tako najbrže. Ništa nije bitno koliko to da Milena bude živa i da nastavi da bude majka svojoj deci.

PRETIO DA ĆE DA SE UBIJE

Nakon ranjavanja supruge u glavu, Vladimir je oko četiri časa ujutru pobegao pešice, a automobil mu je ostao u dvorištu. Nekoliko sati se skrivao, pa je policija raspisala potragu za njim. U ponedeljak po podne, Vladimir se, navodno, vratio kući i njegov otac je pokušao da ga ubedi da se preda. Komšije su pričale da je pokušao i da mu otme pištolj, ali nije u tome uspeo, pa je Vladimir opet izjurio iz kuće, seo u automobil i otišao. Međutim, policija ga je presrela i blokirala. Kako je imao pištolj, pretio je da će da se ubije, pa su pregovori da se preda trajali oko dva sata, nakon čega je položio oružje i izašao iz vozila.

On je kazao i da su njena deca posle svega dovedena da budu kod njih u kući.

Suprug Vladimir M. (40), koji je uhapšen 12 sati posle ranjavanja Milene, sumnjiči se za pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje oružja. Kako su nam rekli u Višem tužilaštvu u Kragujevcu, on će danas biti saslušan.

Milena i Vladimir u javnosti su važili za skladan par. Ona je poslednje tri godine radila kao doktorka u jednoj bolnici u Drezdenu, u Nemačkoj, jer u Kragujevcu, kako je ispričao njihov prijatelj, nije uspela da se zaposli. Plan je bio da se cela porodica tamo preseli. Milena je došla nedavno na odmor i navodno su juče svi trebali da putuju za Nemačku, ali je Vladimir tokom noći pucao u suprugu.

Komšije pričaju da je to najverovatnije učinio zbog ljubomore, ali jedan Milenin rođak, koji je razgovarao sa novinarima, rekao da ona sigurno nije varala Vladimira i da bi jedini razlog zbog kojeg je on te noći pucao mogao da bude njegova rastrzanost zbog preseljenja u Nemačku. Kako je objasnio, oni su se nekoliko časova ranije, uoči polaska, pozdravili sa Mileninim roditeljima, dok je Vladimirova majka, navodno, bila protiv tog preseljenja.

- On je sigurno bio pod pritiskom - kaže naš sagovornik.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)