VOĐA NAVIJAČA "TIHO" UBIJEN PRED ŽENOM! Detalji likvidacije Branislava Penčića (41) u centru Obrenovca

Z. U - Š. M.

19. 03. 2022. u 21:06

BIVŠI vođa navijačke grupe Partizana "Hedhanters" Branislav Penčić (41) ubijen je u subotu naočigled supruge u centru Obrenovca! Radi se o muškarcu koji je ranije bio povezan sa trgovinom narkoticima i osuđivan je desetak puta za razna krivična dela.

ВОЂА НАВИЈАЧА ТИХО УБИЈЕН ПРЕД ЖЕНОМ! Детаљи ликвидације Бранислава Пенчића (41) у центру Обреновца

Foto: Novosti

Kako su "Novosti" saznale, Penčić se sa suprugom nalazio u centru beogradske opštine Obrenovac kada ga je, zasada neindetifikovani napadač, ubio iz pištolja sa prigušivačem. Prema nezvaničnim informacijama, mladić maskiran fantomkom prišao je žrtvi u Ulici Vuka Karadžića i pucao mu nekoliko puta u grudi. Ranjeni je kolima Hitne pomoći odmah bez svesti prevezen u Urgentni centar, gde je preminuo od zadobijenih povreda. Organi reda odmah su izašli na teren, a forenzičari i inspektori kriminalističke policije obavili su uviđaj, po nalogu i prisustvu zamenika Višeg javnog tužilaštva. U trenutku pucnjave u okolini ubijenog Penčića bio je prisutan određeni broj ljudi, kada je zavladala prava panika. Supruga je bila u šoku i jedno vreme nije mogla da dođe sebi.

Uviđaj na mestu nesreće trajao je nekoliko sati, a forenzičari su tražili bilo kakav trag koji bi im pomogao u rasvetljavanju ovog ubistva. Zasada nema informacija koliko je hitaca ispaljeno u Penčića, niti da li je bio jedan ili više napadača. Policija i dalje traga za počiniocima, a proveravala su se sva vozila koja se nalaze u blizini mesta ubistva. Takođe, ispitivani su i građani ove beogradske opštine koji su se zadesili na ovoj lokaciji.

Branislav Penčić bio je jedan od vođa navijačke grupe "Hedhanters" do 2013. godine, koja je do tada važila za ozbiljnu navijačku frakciju u svetu. Bio je veoma aktivan i stalno je posećivao utakmice Partizana, da bi se kasnije povukao. Ranije je živeo i u Austriji, da bi se u poslednje vreme nastanio u Beogradu. Takođe je imao "bogat" kriminalni dosije i burnu prošlost. Najčešće je povezivan sa trgovinom i distribucijom narkotika, a osuđivan je više od deset puta. Protiv njega je takođe podneto više od 15 krivičnih prijava. Ubijeni muškarac, odranije dobro poznat policiji, već je dva puta bio meta napadača. Jedan od njih dogodio se pre šest godina, kada je 2016. bio ranjen na autobuskoj stanici u Obrenovcu. Nepoznati počinioci tada su ispalili tri hica u Penčića i naneli mu prostrelnu ranu u predelu kolena. Odmah je prevezen u Urgentni centar na odeljenje za ortopediju, ali je bio van životne opasnosti.

INCIDENTI

NAVIJAČKA grupa "Hedhanters" iz Obrenovca više od 30 godina prati utakmice fudbalskog kluba Partizan. Smatra se za jednu od najvećih frakcija iz unutrašnjosti Srbije, koja je poznata po mnogobrojnim incidentima i tučama sa suparniičkim grupama. Ime su preuzeli od zloglasne Čelsijeve ekipe koja je u prethodnom veku harala Ostrvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti