RADOJE MIRKOVIĆ (82) JOŠ NIJE PRONAĐEN: Pokazivao blage znake demencije, zabrinuta porodica danas u Paraćinu organizuje potragu

Novosti online

18. 01. 2022. u 12:02

RADOJE Mirković (82) nestao je 12. januara u Paraćinu, a porodica danas organizuje veliku potragu po gradu, kojoj će se priključiti i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

РАДОЈЕ МИРКОВИЋ (82) ЈОШ НИЈЕ ПРОНАЂЕН: Показивао благе знаке деменције, забринута породица данас у Параћину организује потрагу

Foto: Fejsbuk

Ovaj nekadašnji radnik Srpske fabrike stakla živeo je sam, šetao se i boravio u bašti, a uprkos tome što je pokazivao blage znake staračke demencije, mogao je da se brine o sebi i bio je veoma vitalan, kaže njegov sin Nebojša.

Pošto je Nebojša bio u inostranstvu, njegova ćerka je obilazila deku, ali se razbolela. Čuli su se telefonom, ali od 12. januara Radoju se gubi svaki trag.

- U vratima stoji pošta od 12. januara, kada je poštar pokušao uručenje penzije. On ne čuje dobro, na jedno oko ne vidi, a na drugo vidi slabo - priča Nebojša.

Kaže, deka je mogao da se brine sam o sebi, voleo je da se bavi kućnim poslovima i porodica je smatrala da mu je u kući bolje nego što bi bilo u domu.

- Jednom prilikom je pogrešio ulicu, ali nismo mislili da je toliko dementan da ne može da se brine o sebi. Spominjao je neku familiju od pre 30 godina. Mi smo zvali sve ljude kod kojih je mogao da ode, ali nema ga. U 10 sati krećemo da pretražujemo grad i okolinu, možda je otišao negde u šumu - priča Nebojša.

On ukazuje da je moguće da je Radoje izašao napolje tokom hladnog talasa, kada na ulici i nije bilo mnogo ljudi, da je tom prilikom izgubio orijentaciju i nestao.

Ono što su uspeli da utvrde jeste da Radoje nije nigde otputovao autobusom.

- On je bio radnik Srpske fabrike stakla, mnogi ga poznaju u Paraćinu i Ćupriji. Bio je human, bar 80 puta dao je krv - priča njegov sin.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 

STRAVIČNO: Mladić (17) ometen u razvoju pao sa drugog sprata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)