OPTUŽNICA KRAĆA ZA DVA MIKINA GREHA: Aleksićeva odbrana najavljuje žalbu Apelacionom sudu

E. H.

04. 07. 2021. u 13:58

OPTUŽNICA protiv vlasnika studija glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića (69), koju je Viši sud u Beogradu potvrdio pre nekoliko dana, "tanja" je u odnosu na prethodne dve koje su vraćene tužilaštvu na ispravku.

ОПТУЖНИЦА КРАЋА ЗА ДВА МИКИНА ГРЕХА: Алексићева одбрана најављује жалбу Апелационом суду

Foto V. Danilov

Kako "Novosti" saznaju, Aleksiću se sada na teret sada stavljaju jedno silovanje i jedna nedozvoljena polna radnja manje.

- Posle okončane istrage, sud je utvrdio da nema dovoljno jakih dokaza da je glumica Milena Radulović, koja je prva prijavila svog tadašnjeg učitelja glume, silovana na frižideru u Aleksićevoj kancelariji, pre svega zbog gabarita samog uređaja, ali i jer na toj prostoriji nema vrata, tako da nije bilo moguće da se to dogodi, a da neko ne vidi, s obzirom na to da nikada nisu bili sami u studiju "Stvar srca" - kaže nam izvor blizak odbrani okrivljenog.

- Odustalo se i od jednog krivičnog dela nedozvoljena polna radnja prema jednoj bivšoj učenici.

Foto: M. Anđela

Bez obzira na "ublažavanje" optužnice, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu ostalo je na stanovištu da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbi, odnosno da je silovao i seksualno zlostavljao neke učenice kojima je predavao. Aleksiću se, najnovijom optužnicom, na teret stavljaju dva krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanje u produženom trajanju, jedno produženo krivično delo nedozvoljena polna radnja i četiri krivična dela nedozvoljena polna radnja, na štetu ukupno sedam devojaka.

OPTUŽBE Milena Radulović, Foto: M. Anđela

Kako saznajemo, u odnosu na Milenu Radulović ostale su optužbe za jedno silovanje i jedno silovanje u produženom trajanju.

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana po prijemu rešenja.

- Svakako ćemo podneti žalbu Apelacionom sudu na ovakvu optužnicu čim je budemo dobili - navode Aleksićevi branioci.

Istraga protiv Aleksića, koji je uhapšen 16. januara, sprovedena je zbog 19 krivičnih dela za koja ga je prijavilo devet polaznica škole glume od 2008. do 2010. godine, ali je optužen za devet. Konačnu reč o novoj optužnici daće Apelacioni sud, koji može da je potvrdi, odbaci, ili da zatraži njenu dopunu. Ukoliko sudije apelacije odbace žalbu Aleksićevih advokata, tada ona stupa na pravnu snagu i Viši sud na osnovu toga zakazuje pripremno ročište, odnosno početak suđenja.

SASLUŠANE ŽRTVE

TOKOM istrage saslušane su žrtve koje je Aleksić navodno seksualno zlostavljao, a odlukom tužilaštva one su i veštačene od strane neuropsihijatara i psihologa, koji su utvrdili da su one trpele psihičke patnje visokog intenziteta. Potvrđena je i verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024