SUD DONEO ODLUKU: Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića

J. D. Lj.

01. 07. 2021. u 12:55 >> 20:02

KRIVIČNO vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu na sednici veća održanoj dana 29. juna 2021. godine donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih dela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Потврђена оптужница против Мике Алексића

Foto arhiva

Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbe.

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Ukoliko Apelacija odbaci žalbu, biće zakazano pripremno ročište u ovom postupku.

U saopštenju Višeg suda se precizira da je Krivično vanpretresno veće, još 29. juna, donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu:

- Ispitujući optužnicu, Krivično vanpretresno veće ima stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka, daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbe - kažu iz suda.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara, koji mu je poslednji put produžen 18. juna za još 30 dana. Pritvor mu je određen, odnosno produžavan, da boravkom na slobodi, eventualno, ne bi u kratkom roku ponovio krivična dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Optužnicom beogradskog Višeg javnog tužilaštva od 21. aprila, Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje i četiri krivična dela dela nedozvoljene polne radnje, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

BOLESTAN

OSUMNjIČENI Aleksić je nedavno, iz pritvorske ćelije, vođen u bolnicu na pregled jer, prema tvrdnjama njegovog branioca, ima ozbiljnih zdravstvenih, odnosno srčanih problema. Osim toga, on niz godina unazad, ima i povišen šećer, zbog čega uzima odgovarajuću terapiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)