PLAKAO I DRŽAO SE ZA GLAVU: Potresno svedočenje policajaca na suđenju Nemanji Stamenkoviću - "Nije bio svestan epiloga čitave nesreće"

J. ĆOSIN

14. 04. 2021. u 19:44

SEDMORICA saobraćajnih policajaca koji su u sredu saslušani pred Osnovnim sudom u Nišu u krivičnom postupku protiv Beograđanina Nemanje Stamenkovića (19), optuženog za izazvanje saobraćajne nesreće u kojoj su 4. januara nastradali pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), posvedočili su da je nakon nesreće optuženi bio uplašen, da se držao za glavu i plakao.

ПЛАКАО И ДРЖАО СЕ ЗА ГЛАВУ: Потресно сведочење полицајаца на суђењу Немањи Стаменковићу - Није био свестан епилога читаве несреће

Stamenkovića dovode u sud / Foto J. Ćosin

NJihovo svedočenje nije podržalo stav odbrane Stamenkovića, koja je i insistirala na njihovom saslušanju, s obzirom na to da su tvrdili da se okrivljeni ponašao kao bilo koji drugi vozač nakon saobraćajne nesreće u kojoj je neko stradao. Zastupnici oštećenih traže novo saobraćajno veštačenje, dok branilac okrivljenog zahteva veštačenje na osnovu zrelosti.

- Kada sam stigao, lekari su već pružali pomoć povređenom, koji je bio na kolovozu. Čoveka koji je bio sa njim na trotoaru pitao sam ko je vozač, a on mi je prstom pokazao na njega. Stajao je sam na petnaestak metara od auta. Zatražio sam mu dokumenta, on mi ih je dao. Zamolio sam ga da krene sa mnom u vozilo. Delovao je uplašeno, ali je u svesnom stanju. Tipično za ovakve situacije - opisao je policajac Branimir J.

NJegove kolege rekle su da je Stamenković plakao u autu, da je bio uplašen, kao i da najverovatnije nije bio svestan epiloga čitave nesreće.

Sudski veštak saobraćajne struke Dejan Bogićević više od dva sata je odgovarao na pitanja, ali njegovim nalazom nisu zadovoljni ni odbrana ni punomoćnici oštećenog. Milan Vujanić, koga je kao stručnog saradnika angažovala odbrana, predočio je navode iz saobraćajne literature, kojom je potkrepio tvrdnje da brzina od 131 kilometar na čas, kojom se, kako veštak tvrdi, optuženi svojim "audijem" kretao u trenutku nesreće, nije dobro proračunata.

VEŠTAČENJE

Veliku polemiku izazvao je predlog Nemanjinog branioca advokata Saše Kneževića da se njegov klijent podvrgne psihijatrijskom i neurološkom veštačenju. Sudija Gordana Petrović je na kraju ipak odlučila da se komisiji veštaka poveri neurološko, psihijatrijsko i veštačenje duševne zrelosti optuženog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

buki

14.04.2021. 21:48

Ko ne bi plakao? Zgaziš psa, pa ne možeš danima da se opasuljiš, a ovaj ubio dvoje ljudi! Ne razumem izjavu policajca da nije bio svestan epiloga, jer da ne vidi šta je uradio može samo ako je lud, pijan ili drogiran, a koliko sam čitala to nije. Kome je uopšte bitno da li je on svestan epiloga, pošto sa 150km/h kroz grad, epilog nije ni mogao da bude drugačiji. Važno je da je bio svestan kada je davao gas, što po meni ne zaslužuje ništa manju kaznu od one koju bi dobio da je uzeo pušku i pucao u njih. Koliko sam čitala najveća kazna koja mu sleduje je 8 godina, a on se toliko *kaje*, da pokušava na sve načine i to da izbegne. Bruka.

Jagodinac

15.04.2021. 06:28

Dajte bre policajci ne brukajte profesiju cuj potresno svedocenje sta sve mama I Tata uz pomoc advokata nece pokusati da izdejstvuju za sina a nisu razmisljali kad su my Dali auto koji mislim ne sme da vozi u tim godinama da smo neka drzava maksimalna kazna do zadnjeg dana

Pim

15.04.2021. 06:59

..и да је било 80 пуно је за насеље.. Мислим да је техника припреме за полагање погрешна. Деца нису свесна шта је инерција и брзина. И онај ко му је дао ауто исто је крив. Да је имао распали голф два сигурно не би

Miša

15.04.2021. 07:08

Kako nebi bio uplašen kada je divljačkom vožnjom ubio dete i čoveka u punoj životnoj snazi? Trebao je biti svestan pre divljanja da moće tako nešto da se desi? Ovaj tekst pokušava da ga prikaže kao žrtvu, a šta je sa majkom koja je izgubila sina u 12 godina i ćerke oca? Lično sam vozač 50 godina, nije mi padalo na pamet da divljam i nekog ubijem?

raca

15.04.2021. 11:58

Jadno i bedno,pun egoizma, nedokazanosti pun sebe , ko mi bre šta može , a sad kad ubi dva čoveka sad je nenormalan , nesposoban , umobolan i svašta , pa kako kao takav je mogo dobiti vozačku i voziti JADNO I BEDNO -SRAM TE BILO RODITELJU ŠTA TO RADIŠ nek odgovara kao čovek