ČETVORKA OSLOBOĐENA ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Apelacioni sud u Beogradu doneo drugostepenu presudu

N.B.

02. 02. 2024. u 16:47

APELACIONI sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu kojom su četvorica bivših pripadnika Resora Državne bezbednosti početkom decembra 2021. godine bili osuđeni na ukupno sto godina zatvora zbog ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije i oslobodio ih svih optužbi.

ЧЕТВОРКА ОСЛОБОЂЕНА ЗА УБИСТВО ЋУРУВИЈЕ: Апелациони суд у Београду донео другостепену пресуду

Slavko Ćuruvija, Foto

Postupak se vodio Radomira Markovića i Milana Radonjića, koji su bili osuđeni na po 30 godina zatvora, kao i Ratka Romića i Miroslava Kuraka, koji je u bekstvu, kojima su bile izrečene kazne od po dve decenije.

Po nalaženju Apelacionog suda, i pored svih izvedenih dokaza, tokom postupka nije utvrđeno postojanje organizovane kriminalne grupe, niti je utvrđeno ko je, kada i gde, kao što se navodi u dispozitivu optužnice, učestvovao u sačinjavanju prethodnog dogovora i plana za ubistvo vlasnika, direktora glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dnevni telegraf" i nedeljnika "Evropljanin"  Slavka Ćuruvije, a nije izveden ni jedan dokaz u prilog navodima optužbe, da je takav nalog dat od strane nepoznate osobe "iz najviših struktura vlasti".

Interesantno je da je drugostepena presuda doneta u aprilu prošle godine, ali je tek sada objavljena, pošto je deset meseci trajala izrada pismenog otpravka.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave