GODINU MANJE ZATVORA ZBOG UBISTVA NOŽEM: Apelacioni sud smanjio kaznu Jeremiću

J.D.Lj.

03. 12. 2023. u 15:23

ZBOG toga što je prvostepeni sud dao prevelik značaj otežavajućim okolnostima na strani okrivljenog, dok olakšavajućim okolnstima to nije učinio, Apelacioni sud u Beogradu je preinačio prvostepenu presudu i Slavoljuba Jeremića zbog ubistva, osudio na 14 godina zatvora, umesto 15 na koliko je bio osuđen.

ГОДИНУ МАЊЕ ЗАТВОРА ЗБОГ УБИСТВА НОЖЕМ: Апелациони суд смањио казну Јеремићу

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno, od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog uzeo u obzir njegovu životnu dob, odnosno da ima preko 60 godina, smanjenu uračunljivost kritičnom prilikom, ali ne u stepenu bitnog. Od otežavajućih okolnosti uzeo je u obzir upornost i nameru za izvršenje krivičnog dela, sudeći prema težini i brojnosti povereda za koje je utvrđeno da je naneo pokojnoj oštećenoj, kao i njegovu raniju osuđivanost, pri čemu nije cenio odnos okrivljenog prema izvršenom krivičnom delu u vidu povrede koju je naneo samom sebi u pokušaju samoubistva. 

Podsetimo presudom Višeg suda u Beogradu Jeremić je zbog ubistva osuđen na zatvor u trajanju od 15 godina, te mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja jednog noža na preklop. 

On je 12. maja 2022., u Beogradu, lišio života oštećenu Snežanu Đurišić na taj način što je došao do njenog porodičnog domaćinstva pa ju je u letnjoj kuhinji stare kuće na imanju napao nožem i zadao joj višestruke povrede glave, vrata i trupa usled kojih je preminula na licu mesta.

Nakon toga, on je otišao do pomoćne zgrade koja se nalazi u dvorištu domaćinstva gde je na tavanu benzinom polio i zapalio senom (kojom prilikom je zadobio opekotinu leve nadlanice), a onda se vratio u ostavu i nožem sebi naneo tešku telesnu povredu opasnu po život. U toj ostavi ga je i pronašla policija sa nožem u džepu, nakon čega je prevezen u Urgentni centar i podvrgnut hitoj hiruškoj intervenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)