"ZNAO SAM DA ĆE ME NAPASTI, PA SAM UZEO PIŠTOLJ": Počelo suđenje Zoranu Radojčinu za ubistvo Miloša Tomaševića u Rakovici (FOTO/VIDEO)

S. J. M.

24. 04. 2023. u 16:16

MILOŠ me je nazvao telefonom te večeri oko pola dvanaest i rekao "opet si pijan, ne možeš da govoriš, dolazim".

ЗНАО САМ ДА ЋЕ МЕ НАПАСТИ, ПА САМ УЗЕО ПИШТОЉ: Почело суђење Зорану Радојчину за убиство Милоша Томашевића у Раковици (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Odgovorio sam mu da ga čekam. Znao sam da će doći da me napadne i prebije, po glasu sam mu to osetio, pa sam uzeo pištolj, spreman da ga ubijem. Došao je brzo, izašao besno iz kola i jako zalutio vrata, ušao u kuću i sobu i krenuo na mene pesnicom da me udari.

Ovo je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu dopunjujući svoju odbranu ispričao Zoran Radojčin (54) optužen za ubistvo Miloša Tomaševića (32) 30. maja prošle godine u Rakovici. Radojčin je 2019. godine osuđen na sedam godina zatvora zbog falsifikovanja novca i tri godine se krio i živeo u Tomaševićevoj kući u Rakovici. Na sudu je danas rekao da ostaje pri detaljnoj odbrani koju je izneo na saslušanju u tužilaštvu i nije je ponavljao. Tada je kazao da ga je Tomašević kinjio i vređao, te da mu je te noći pukao film i ubio ga je. Prema optužnici Radojčin je pod dejstvom alkohola od 1,7 promila u Tomaševića iz blizine ispalio pet hitaca i ubio ga.

U sudnici je danas rekao i da je Milošu dao 1.930.000 lažnih dolara, koje je on pustio u promet, a njemu nije isplatio ni dinara.

- Slagao me je i prevario - rekao je Radojčin. - Na saslušanju sam rekao da nisam znao čime se Miloš bavi, a sada kažem da sam znao da je on prodavao drogu i to mi je rekao. Tri godine sam bio u njegovoj kući i tokom druge godine, jednom je došao i bacio na sto telefon sa kontaktima njegovih klijenata i rekao da više neće time da se bavi. Godinu dana je trošio moje dolare, stalno je nalazio neke razloge da me ne isplati i pričao mi je da je kupio u Španiji marihuanu lošeg kvaliteta i da treba da ode po nju. Inače je bio bahat i vređao me je. Govorio je volino, majmune...

UBIO GA NA SINOVLjEV ROĐENDAN

I OŠTEĆENA Marija Kostić danas je ispitana. Ona je ostala pri svom iskazu datom u tužilaštvu, a odgovarala je ne nekoliko pitanja Radojčina. Tada je kazala da sa njim nije bilo svađa, da se normalno obraćao svima i da su ga gledali kao člana porodice, a on je ubio čoveka od 32 godine.

- Miloš je bio divan čovek i dobar otac, ubio ga je na dan sinovog rođendana - odgovorila je ona na njegovo pitanje, da li misli da je Miloš bio dobar i pošten čovek.  
Ona je kazala da je njeno jedino objašnjenje što je Radojčin ubio Miloša, to što je bio ljubomoran na njihov porodični život.

Radojčin je kazao da se mesec dana pre ubistva među njima pojavila netrpeljivost i da je tada osetio da će nešto da se desi i desilo se.

- Tada smo zidali prostoriju za rudarenje kriptovaluta i on me je vređao, glasno da svi čuju je rekao "uzeo si moje čarape", a onda mi spustio šorc i kazao da sam mu uzeo i gaće. Rekao sam mu da me ne ponižava i od tada je počela ta netrpeljivost - naveo je Radojčin. - On je sa porodicom u kuću dolazio jednom nedeljno ili u 15 dana, a često je dolazio i sam da prespava i tada je bio drogiran i pijan. Nije mogao da spava, pa smo sedeli i pili do ujutru. On je bio narkoman, što se vidi i jer mu je nađen i kokain u krvi.

Na pitanje sudije Dragomira Gerasimovića zašto to sve nije ranije rekao u tužilaštvu, Radojčin je odgovorio da je bio glup i nije hteo da iznosi sav Milošev prljavi veš, ali da se predomislio posle izjave njegove nevenčane žene Marije Kostić i rešio da sve ispriča.

Glavni pretres u ovom postupku je okončan, pošto je usaglašeno da se iskazi svedoka i pisani dokazi čitaju, tako da su za maj zakazane završne reči, a nakon njih će biti i izricanje presude.

 

BONUS VIDEO - UBISTVO U RAKOVICI: Iz vatrenog oružja usmrtio stanodavca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!