NEOBJAŠNJIVA POVEZANOST ŽRTVE I UBICE: Gordana se plašila za život, prijavljivala nasilnika, pa odustajala od postupka

Игор Митић
Igor Mitić

23. 04. 2023. u 15:47

GORDANA D. (56) za čije je ubistvo osumnjičen Saša I.(46), iz leskovačkog sela Jarsenovo, više puta je prijavljivala svog dželata za nasilje u porodici, ali je potom odbijala da učestvuje u daljem toku postupka. Ona je i napuštala nasilnika, pa mu se ponovo vraćala, a više puta ponuđeni smeštaj u Sigurnoj kući nije prihvatala.

НЕОБЈАШЊИВА ПОВЕЗАНОСТ ЖРТВЕ И УБИЦЕ: Гордана се плашила за живот, пријављивала насилника, па одустајала од поступка

foto: I.Mitić

- Nikome nije jasno šta žena iz Beograda, koja tamo ima ćerku i unuke, traži u našem selu i to sa čovekom koji je bio sklon alkoholu i nasilju. Tukli su se i svađali. Onda bi se pomirili, pa ponovo raspravljali. Živeli su od nadničenja i sastavljali kraj sa krajem, ali ona od braka sa njim nije odustajala. Kada neko ne želi pomoć njemu se ne može pomoći – komentarišu meštani Jarsenova.

U ovom selu, u kući prijatelja nevenčanih supružnika Zorana S.(62), u petak uveče Saša je Gordani, kako se sumnja, naneo smrtonosne povrede sa više uboda nožem u leđa. Domaćin je otišao da se istušira kada je, kako se pretpostavlja, došlo do rasprave među supružnicima koja je okončana zločinom. Zoran je bolestan, pa su ga Gordana i Saša često posećivali i pomagali mu u kućnim poslovima.

- Saša je posle zločina oprao ruke, pozvao policiju i otišao pred seosku prodavnicu gde je rekao šta je uradio. On je pokazivao i povrede po rukama koje mu je navodno nanela Gordana. Ko zna šta se tu dešavalo, a Zoran slabije čuje, pa je po izlasku iz kupatila ostao u šoku zbog prizora koji je zatekao – pričaju u Jarsenovu.

U leskovačkom Centru za socijalni rad potvrđuju da je Gordana podnosila više prijava za nasilje u porodici. Strahovala je za svoj život, a po telu je imala masnice i podlive. Socijalni radnici su obavili više terenskih poseta i pokušavali da je nagovore da napusti nasilnika. I formalno je ocenjeno da postoji visok rizik za nasilje, ali je Gordana i pisanom izjavom odbila smeštaj u leskovačkoj Sigurnoj kući.

- Žrtva je imala ćerku, koja živi u Beogradu, i sa njom je obavljeno više telefonskih razgovora kako bi uticala na svoju majku da se skloni od nasilnika što je žrtva, prema našim saznanjima, i učinila. Boravila je u okolini Beograda gde je bila i radno angažovana, a našem stručnom radniku je kazala da se neće vraćati nasilniku, ali mu se, posle izvesnog vremena, ponovo vratila – ističe Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Kako nam je potvrđeno Saša I. je ranije bio u pritvoru zbog različitih krivičnih dela, a imao je i meru obaveznog lečenja.

OBEĆAVAO DA VIŠE NEĆE DA PIJE

Gordana je osumnjičenog za njeno ubistvo poslednji put policiji prijavila prošle godine, ali je i tada odustala od postupka. Ona je tvrdila da su se odnosi poboljšali i da nema potrebe za krivičnim gonjenjem, jer joj je Saša obećao da više neće da pije i da se, u poslednje vreme, lepo ophodi prema njoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)