PRIPADNICI MUP I BIA OPTUŽENI ZA ŠVERC KOKAINA: Kao vođa grupe tereti se LJubo Milović - za crnogorskim policajcem raspisana poternica

Tanjug

22. 03. 2023. u 12:38 >> 13:44

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP i BIA, kojoj se na teret stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

ПРИПАДНИЦИ МУП И БИА ОПТУЖЕНИ ЗА ШВЕРЦ КОКАИНА: Као вођа групе терети се Љубо Миловић - за црногорским полицајцем расписана потерница

Foto: M. Anđela

Optužnicom, koja još nije pravosnažna, kao vođa ove grupe tereti se crnogorski policajac Ljubo Milović.

Pored Milovića, optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović. Na zahtev TOK, sud je raspisao poternicu za Milovićem, Kutlešićem i Milojevićem, a doneto je i rešenje kojim im se određuje pritvor.

Grupa se sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Evkadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji. Optužnica je predata Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu na potvrđivanje.

VOZAČI

Pamučina, inače vozač u Milojevićevoj firmi, kako se sumnja, angažovao je Filipovića da u Holandiji preuzima novac i prevozi ga u Srbiju i Crnu Goru. Optužena su još dvojica vozača pomenute firme Filipović i Krstović, koji se terete da su takođe na mestima utovara droge u Holandiji preuzimali novac, koji su kasnije prevozili u Srbiju ili u Crnu Goru kako bi ga predali Miloviću.

Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagali u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Milojeviću se optužnicom na teret stavlja da je po Milovićevim nalozima pripadnicima grupe dao na korišćenje kamione svog preduzeća, kako bi novac iz Holandije prevozili u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku. Kutlešić je optužen da je ostalim pripadnicima prenosio Milovićeve naloge, a deo novca od prodaje narkotika je, kako se sumnja, zadržao za sebe.

Sumnja se da su Jovanović i Kišić preuzimali novac koji je stigao iz Holandije, dok je Jovanović zajedno sa svojom suprugom Dušicom pakovao novac u vakum kese nakon čega su ga zajedno prevozili u Crnu Goru.

Deo tog novca, kako se tvrdi, Jovanović je kao nagradu zadržavao za sebe. Takođe, Jovanović je, navodi Tužilaštvo, preko svoje supruge pripadnice BIA, kako se sumnja, dobijao podatke o bezbednosno interesantnim osobama međunarodnog organizovanog kriminala, pa je te informacije prenosio Miloviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar