OKRIVLJENI TRAŽI IZUZEĆE TUŽIOCA I SUDIJE: Odložen nastavak suđenja za pokušaj ubistva policijskog inspektora u Novom Sadu

Lj.P.

15. 03. 2023. u 14:49

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je odložen nastavak suđenja Dimitriju Stankoviću (45), optuženom da je 21. oktobra 2020. godine u Novom Sadu, sa 11 uboda nožem po nogama i rukama pokušao da ubije Uroša Nikića, inspektora novosadske policije, kao i za nedozvoljeno oružje i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, jer je okrivljeni pre otvaranja glavnog pretresa tražio izuzeće zamenik višeg javnog tužioca Biljane Silađi i predsednika sudskog veća, sudije Ivane Josifović.

ОКРИВЉЕНИ ТРАЖИ ИЗУЗЕЋЕ ТУЖИОЦА И СУДИЈЕ: Одложен наставак суђења за покушај убиства полицијског инспектора у Новом Саду

FOTO.Lj.P.

Obrazlažući zbog čega traži izuzeće zamenika VJT, Stanković je naveo da je u istražnom postupku učestvovala u prikrivanju dokaza i ometala istragu, jer nije saslušala svedoka A. Z., ali i druge svedoke, čiji se identitet mogao utvrditi preko zapisa sa video-nadzora.

- Smatram da je na taj način zamenica VJT postupala pristrasno, možda i nezakonito, u cilju zaštite počinioca krivičnog dela koje se meni stavlja na teret – obrazložio je svoj zahtev Stanković.

Navodeći razloge iz kojih traži izuzeće sudije Josifović, okrivljeni je kazao da smatra da je i ona pristrasna i da je na strani oštećenih i tužilaštva, da odbija dokaze odbrane. Nabrajajući dalje zamerke na sudijin rad, on je rekao da ne upućuje pitanja i ne proverava navode iskaza svedoka i oštećenih, da „pod tepih gura“ sve okolnosti koje dovode u sumnju navode optužnice, kao i da nije posvetila dužnu pažnju otkrivanju istine u ovom postupku. Mišljenja je i da su ugrožena njegova prava na odbranu.

Sudski spisi, kako je objasnila sudija Josifović, zbog ovih zahteva, biće upućeni predsedniku Višeg suda i v. d. višeg javnog tužioca, koji će odlučiti o Stankovićevim zahtevima za izuzeće.

Na početku suđenja, Stanković je, kako smo pisali, priznao da je u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem „skakavcem“ izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio, nije legitimisao, kada ga je sa još jednim kolegom zaustavio u pomenutoj ulici.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju, međutim, tvrdio je da su se legitimisali i rekli da su policajci, a on je pokazao i službenu legitimaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)