NAPADNUTA PROFESORKA PRVA DALA ISKAZ: “Novosti” saznaju - Počeo pripremni postupak zbog incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku

S.BABOVIĆ

13. 12. 2022. u 18:54

PRIPREMNI postupak u okviru sudske istrage o incidentu koji se dogodio u Tehničkoj školi u Trsteniku 9. novembra, počeo je danas u Kruševcu, a prva je iskaz dala profesorka, oštećena u ovom slučaju - saznaju “Novosti”.

НАПАДНУТА ПРОФЕСОРКА ПРВА ДАЛА ИСКАЗ: “Новости” сазнају - Почео припремни поступак због инцидента у Техничкој школи у Трстенику

Foto: Jutjub/ost wow2

Maloletnik I.K.(16), koji je snimak izmicanja stolice profesorki, njen pad i smejanje đaka, postavio na viber je saslušan, dok se N.Ž. (17), koji je profesorki izmakao stolicu, nije pojavio. Njegov otac, Veroljub Živković - Pufa je njegovo odusustvo obrazložio zdravstvenim stanjem.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, zatražilo psihijatrijsko veštačenje zdravstvenog stanja ovog učenika pre narednog pokušaja davanja iskaza. Sudija se složila s tim predlogom. Kako saznajemo, davanje iskaza učenika N.Ž. zakazano je za 17. januar.

- Oštećena Marija Stevanović je ponovo opisala ceo događaj, bila je uznemirena - navodi izvor “Novosti”. - Dodatno uznemirenje kod profesorke je izazvalo to što su taj snimak, koji su kako je izjavila, videli mnogi, “cela Srbija”. 

Sam događaj je u suštini rasvetljen: učenik N.Ž. (17) je prišao profesorki iza leđa, ka radijatoru, a na njenu sugestiju koju je izrekla kroz pitanje “zar ne zna da nije pristojno da se nekome stane iza leđa”, učenik je izmakao stolicu. Profesorka je pala, đaci su se smejali, dok su I.K. i M.M. (18), koga procesuira Osnovno javno tužilaštvo iz Trstenika, snimili ceo događaj i podelili po mrežama.

 Otac N.Ž. je obećao da će obezbediti prisustvo sina za naredni put. Za sada je ostao znak pitanja iznad njegove prijave da je sin pokušao samoubistvo 4. decembra, zbog čega je bio smešten prvo u kruševačkoj bolnici, a onda i na Klinici za mentalno zdravlje UKC Niš, koju je napustio na insistiranje oca.

Prva saslušanja počinju sutra i pred Osnovnim tužilaštvom u Trsteniku, koje M.M. (18), najstarijeg učesnika događaja sumnjiči za krivično delo zlostavljanje i mučenje. M.M. je, da podsetimo, na usvojen predlog Nastavničkog veća od 23. novembra, kao i N.Ž. (17), nešto kasnije isključen iz škole po odluci direktora Milana Glidžića, ali vaspitno-disciplinski postupak još nije formalno okončan. Otuda M.M., prema informacijama iz kolektiva, prisustvuje nastavi. I.K.(16) se ispisao iz škole dan pre zasedanja Veća.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024