PUCAO JER MU JE "PUKAO FILM": Dušan Vujić (67) nije stigao da iznese odbranu za pokušaj ubistva supružnika Milana i Verice Kričković

S. J. M.

16. 11. 2022. u 09:20

DUŠAN Vujić (67), optužen za pokušaj teškog ubistva Milana i Verice Kričković u septembru prošle godine u Zemunu, trebalo je da na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu iznese odbranu, ali je u nedelju preminuo u pritvoru. Obdukcija je pokazala da je smrt nastupila zbog infarkta.

ПУЦАО ЈЕР МУ ЈЕ ПУКАО ФИЛМ: Душан Вујић (67) није стигао да изнесе одбрану за покушај убиства супружника Милана и Верице Кричковић

Foto: R. Šegrt/ilustracija

Vujić je poslednjih meseci bio u pritvoru u zatvorskoj bolnici jer je imao tegobe. Kako nam kaže njegov branilac Jelena Tončić poslednji put kad su se videli žalio joj se na bolove u grudima i gušenja. On je ranije preživeo moždani udar, a bolovao je i od dijabetesa. Smrt ga je sprečila da u sudu ispriča svoju stranu priče i objasni zašto je pucao u Kričkoviće.

- On se sa vanbračnom suprugom Radojkom Jovanović devedesetih godina doselio iz Hrvatske i u početku je živeo kod Frančeske Galenek i njenog muža, čija je Verica ćerka iz prvog braka. Stanovao je u jednoj šupi iza njihove kuće. Radio je u pekarskoj industriji, a bio je i zidar i Frančeska mu je poklonila jedan ar placa da poruši tu šupu i na njenom mestu sazida sebi kućicu od 45 kvadrata, što je on i uradio. Iako su bili odvojeni, praktično su živeli zajedno sa Frančeskom nakon smrti njenog muža i bili su u dobrim odnosima.

Jelena Tončić priča da je Verica 2016. godine Frančesku smestila u dom, jer nakon nekog pada nije više mogla da brine o sebi.

- Verica je godinama živela u Nemačkoj i nameravala je da proda tu kuću, a Dušan je verovao da se to ne odnosi na njegovu kućicu - kaže nam Tončićeva. - Kako mi je Vujić ispričao, tog dana su došli agenti, jer je jedan investitor bio zainteresovan za kupovinu i Dušanu su rekli da mogu da mu ponude najviše 800 evra po kvadratu, što je bilo 36.000 evra, a Kričkovićima su ponudili oko 200.000 evra. Kada su agenti otišli, Veričin suprug Milan je rekao: "Šta ćemo sad gazda Dušane?" On mu je odgovorio da su agenti rekli da će dobiti 30.000 evra, a Milan mu je uzvratio da nema šta on da dobije, već da odatle može samo da leti. Dušan mu je rekao da može da leti samo na groblje, a Milan mu je uzvratio rečima: "Pa imaš i kontejner." Tu je Vujiću pukao film kad je shvatio da će biti izbačen na ulicu, uzeo je pištolj i počeo da puca.

Taj pištolj je Vujić doneo sa ratišta i za njegovo držanje, kao i držanje metaka, imao je dozvolu. Milana je pogodio u stomak i grudi, a Vericu u stomak i nogu. Milan je posle ranjavanja bio u Urgentnom centru, pa u dve privatne bolnice i na kraju je prebačen u Nemačku, gde je godinama živeo. Pre nekoliko meseci je preminuo.

TONČIĆEVA: HTEO I SEBE DA UBIJE

VUJIĆ je tog dana, nakon što je pucao u Kričkoviće, hteo da puca i u sebe. Na njega je tad skočila supruga Radojka i otimali su se oko pištolja. Tad je došla i policija, jer je Milan uspeo da izađe napolje iz dvorišta, pa su ga videle komšije i zvale, a Verica je ranjena utrčala u kuću i pozvala policiju. Kada su ga unosili u maricu, kako nam kaže advokat Jelena Tončić, Vujić im je rekao: "Što me niste pustili da i sebe ubijem?"

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice