"ZNAM DA STE STARI NAVIJAČI" Marko Miljković ispitivao Đorđevića, on povukao svoje reči i počeo da optužuje inspektore

N. B./S. J. M.

07. 11. 2022. u 15:46

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je počeo nastavak glavnog pretresa protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi kojima se na teret stavljaju ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

ЗНАМ ДА СТЕ СТАРИ НАВИЈАЧИ Марко Миљковић испитивао Ђорђевића, он повукао своје речи и почео да оптужује инспекторе

Foto N. Skenderija

Tužilaštvo je optužnicu podiglo i zbog nelegalne trgovine narkoticima, nelegalnog posedovanja oružja, otmica i silovanje I. S.

Pred tročlanim većem trenutno odbranu iznosi optuženi Vojislav Đorđević, koji se na prethodnom pretresu nije dobro osećao. On je negirao da je član bilo kakve kriminalne grupe i izjavio je da nema nikakve veze sa otmicom I. S., koji je prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal kasnije silovan. Optuženi je tvrdio da ono što je rekao nakon hapšenja u SBPOK nije tačno, jer je, po privođenju, bio psihički maltretiran, i da su mu inspektori pretili da će povrediti članove njegove porodice. Ovaj rukometaš, član RK "Partizan", naveo je da nikada nije bio krivično gonjen i da nikada nije bio opasan po društvenu zajednicu.

- Kad su me uhapsili, došao je moj advokat i dogovorili smo se da ne dajem nikakvu odbranu - kazao je Đorđević. - Kad je on otišao krenuli su strahoviti pritisci od strane inspektora. Govorili su mi više sati kako da dam iskaz, koga da optužim, da ako ne dam da će mi roditelji biti silovani, da nikada neću izaći iz zatvora, da nikada neću igrati rukomet, nešto za šta živim deset godina. A u suprotnom, ako dam iskaz kakav traže, da ću izaći. Ja sada kažem da ništa o prebijanju I. S. i vezivanju ne znam, ja ništa nisam video, ako se to uopšte i desilo. Saznanja o svemu tome što sam rekao dobio sam od inspektora SBPOK. Ja ništa od toga nisam video, niti verujem da se to desilo. 

Đorđević je rekao da se u SBPOK na poziv inspektora vratio njegov advokat, da mu je davao savete da ne daje izjave, ali da je strah presudio. 

- Želim svima javno da se izvinim koje sam spomenuo u izjavi - kazao je Đorđević. -  Ja sam od 2013. član Rukometnog kluba Partizan. Imam više od 30 medalja, trofeja, pet puta nagrađivan, nikada nisam dolazio u situaciju da mogu da budem uhapšen. Zbog ogromnog straha za porodicu i život odlučio sam da dam iskaz kakav sam dao. Ja nisam znao da postoji nekakva organizovana kriminalna grupa, niti sam činio bilo kakve delatnosti za neku kriminalnu grupu. U životu nisam razmišljao da budem kriminalac, ja to organski ne mogu da podnesem. Ta nekakva grupa koja mi se stavlja na teret prema mojim saznanjima nije ni postojala.

Na pitanje sudije zašto je u Tužilaštvu dao isti iskaz, Đorđević je kazao da je isto bio uplašen. 

- Ja nijednom nisam video da je I. S. povređen, poslednji put kada sam ga video bio je raspoložen, nikakve tragove od nekog nasilja nisam video, to mislim na period koji se navodi u optužnici da je navodno oštećeni bio maltretiran - kazao je Đorđević. - Nisam primetio da je bilo ko od optuženih koji se terete za maltretiranje I. S. njega "savatao".

Sudiju je interesovalo koji je motiv I. S. imao da ispriča do detalja kako je mučen, silovan, maltertiran. Đorđević je kazao da nema nikakvo mišljenje o tome, i ponovio da o tome ne zna ništa.  

Dodao je da većinu optuženih ne poznaje i da Belivuka i Miljkovića poznaje samo kao starije navijače, "prema kojima su mlađi navijači imali poštovanje".

Za reč se javio optuženi Miljković koji je pitao Đorđevića da li zna koje je seksualno opredeljenje I. S., na šta je rekao da ne zna, a za optuženog Aleksu Šejića, koji je optužen za silovanje, da zna da voli žene. 

- Koji inspektor vam je dao papir da čitate iskaz koji su vam rekli da morate da date - pitao je Miljković.

- Ne znam kako se zove, stariji je čovek. Oko šest-sedam inspektora je pretilo da će mi silovati članove porodica. Ne znam imena inspektora koji su me hapsili. 

- Koliko dobro znate mene, Veljka i ostale optužen - usledilo je sledeće pitanje Miljkovića.

- Toliko da znam da ste stari navijači, nikada dublji odnos nismo imali - kazao je Đorđević i zatim odgovorio i da nikada nije video da su Miljković, Belivuk i ostali bilo koga maltertirali. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!