ZVICER NAGOVARAO NA ZLOČIN? Određen pritvor četvorici osumnjičenih za planiranje ubistva Jovana Jovanovića 2020. godine

S. Đ.

25. 10. 2022. u 22:31

Specijalni državni tužilac Crne Gore Miroslav Turković saslušao je juče i odredio zadržavanje do 72 sata Milutinu Kneževiću (38), Milošu Jovanoviću (34), Milutinu Čotaru (57) i Dejanu Rutoviću (43), koji se sumnjiče da su kao članovi "kavačkog" kriminalnog klana planirali likvidaciju člana suprotstavljene "škaljarske" grupe Jovana Jovanovića.

ЗВИЦЕР НАГОВАРАО НА ЗЛОЧИН? Одређен притвор четворици осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића 2020. године

Foto: V. N.

Osim njih, krivična prijava podneta je protiv još pet osoba - Radoja Zvicera (40), koji je u bekstvu i nedavno uhapšenog Milana Vujotića (40), koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i krivično teško ubistvo putem podstrekavanja.

Na spisku su još Igor Božović (58), Vladimir Vučković (57)i Srđan Jurišević (39) i to zbog krivičnog dela "stvaranje kriminalne organizacije".

Istražitelji sumnjaju da su Zvicer i Vujotić tokom 2020. formirali kriminalnu organizaciju i, kako je saopšteno, "podstrekavali druge osumnjičene da preduzmu aktivnosti na lišenju života Jovanovića".

- Posmatrali su ga i pratili, prikupljali informacije o njegovom kretanju i boravku, obezbeđivali sredstva namenjena za izvršenje krivičnog dela i uništavanje tragova nakon zločina, obezbeđivali i skrivali oružje namenjeno za izvršenje krivičnog dela, prikupljali informacije o policijskim službenicima na terenu i planirali bekstvo nakon zločina, odnosno skrivanje neposrednih izvršilaca na prethodno pripremljenim lokacijama - saopšteno je nakon hapšenja četvorice Kotorana.

U saopštenju Specijalnog tužilaštva se navodi da "imajući u vidu sprovođenje pojačanih policijskih aktivnosti na području opštine Kotor u tom periodu, ova grupacija nije uspela da izvrši planirano i pripremano krivično delo.

Pretresom objekata koje su koristili osumnjičeni pronađeno je i oduzeto 14 komada oružja i 30.000 evra.

BONUS VIDEO - VELIKA MEĐUNARODNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni Srbi, poternica izdata i u Bugarskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima