NEGIRALA KRIVICU: Saslušana direktorka Kablar inženjering - gradnje, osumnjičena da je sebi pribavila korist od 5.000, a preduzeću 35.400 evra

S. J. M.

19. 07. 2022. u 09:18

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je S. V. (78), direktorka građevinskog preduzeća "Kablar inženjering - gradnja", zbog sumnje da je na štetu drugog preduzeća i dvoje oštećenih sebi pribavila korist od 5.000 evra, a svom preduzeću 35.400 evra.

НЕГИРАЛА КРИВИЦУ: Саслушана директорка Каблар инжењеринг - градње, осумњичена да је себи прибавила корист од 5.000, а предузећу 35.400 евра

Foto:Z.Gligorijević

S. V. je na saslušanju negirala svoju krivicu, mada nije osporavala činjenično stanje.

Tereti za tri krivična dela: zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara i navođenje na overu neistinitog sadržaja.

Viši sud u Beogradu je osumnjičenoj odredio meru zabrane komuniciranja i sastajanja sa svedocima.

Sumnja se da je S. V. u maju 2019. godine, kao direktorka preduzeća "Kablar inženjering - gradnja'', prodala stan u Kruševačkoj ulici, iako je znala da taj stan nije u vlasništvu društva koje je zastupala, već da se nalazi u stečajnoj masi građevinskog preduzeća Kablar inžinjering a. d. u stečaju, na osnovu presude Privrednog suda od 5. aprila 2013. godine, sa kojom je bila upoznata.

Na isti način je prevarila dvoje oštećenih da kupe stan, kao i javnog beležnika kojeg je navela na overavanje neistinitog sadržaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana