OSUĐENA ZBOG PRETNJI SMRĆU NOVINARKI „NOVOSTI“: Sud u Vranju izrekao okrivljenoj uslovnu kaznu od šest meseci zatvora

J. ILIĆ

13. 05. 2022. u 12:56

OSNOVNI sud u Vranju oglasio je krivom i izrekao uslovnu osudu od šest meseci zatvora Ivani Stajić (40) zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Jelene Stojković, dopisnice Večernjih novosti iz ovog grada.

ОСУЂЕНА ЗБОГ ПРЕТЊИ СМРЋУ НОВИНАРКИ „НОВОСТИ“: Суд у Врању изрекао окривљеној условну казну од шест месеци затвора

foto J.I.

Podsećamo, sve je počelo novembra 2019. godine, nakon objavljivanja teksta o aferi u OŠ „Radoje Domanović“, kada je devojčica neprikladnu fotografiju poslala starijem učeniku, a on je potom prosledio drugim učenicima. Uprkos tome što u tekstu nije naveden identitet učenice, kao ni ostalih učenika, novinarka Stojković dobila je jezive pretnje.

U nepravosnažnoj presudi stoji da je okrivljena, predstavljajući se kao majka devojčice, u stanju uračunljivosti i sa umišljajem, pretnjom da će napasti na život i telo, ugrozila sigurnost novinarke Jelene Stojković, uputivši joj 40 telefonskih poziva sa rečima : „Ubiću te, ubiću tvoje dete, sačekaću ga ispred vrtića, svakog časa možeš da me očekuješ, znam ko si i gde živiš“.

Uslovna osuda izrečena je na rok od dve godine, što znači da okrivljena neće u zatvor ukoliko u ovom roku ne ponovi krivično delo. Sud je izrekao i meru zabrane komunikacije i prilaska novinarki u trajanju od godinu dana.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MISLILA SAM DA OVAKO NEŠTO NE POSTOJI: Jelena objavila sliku iz Crne Gore - ostala u ŠOKU (FOTO)