HOĆE DA ROBIJA U SVOJOJ ZEMLJI: Dejan Dabović navodi da nema dodira sa Srbijom

Lj. P.

24. 03. 2022. u 19:03

APELACIONI sud u Novom Sadu, po drugi put će odlučivati o molbi Dejana Dabovića (29) iz Herceg Novog, osuđenog na doživotnu robiju zbog ubistva nekadašnje devojke i sugrađanke Dušanke Jocović (25), da kaznu doživotnog zatvora izdržava u Crnoj Gori.

ХОЋЕ ДА РОБИЈА У СВОЈОЈ ЗЕМЉИ: Дејан Дабовић наводи да нема додира са Србијом

privatna arhiva FB

Kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, molba Dabovićevog branioca za premeštaj je usvojena, ali se Više javno tužilaštvo žalilo na tu odluku, te je predmet ponovo prosleđen Apelacionom sudu na odlučivanje.

Dabović, koji je 24. marta 2021. godine oglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na doživotni zatvor, septembra prošle godine je podneo molbu za premeštaj, ali je Viši sud odbio. I tada je slučaj bio prosleđen Apelaciji koja je to rešenje ukinula i naložila da se molba za transfer ponovo razmatra.

U molbi za premeštaj, Dabović je, kako saznajemo, između ostalog naveo da je on državljanin Crne Gore i da nema nikakvu vezu, niti dodirnu tačku sa Srbijom.

Njegov branilac po službenoj dužnosti, advokat Bojan Mirković, za "Novosti" je ranije, potvrđujući da je njegov klijent podneo molbu za premeštaj, kazao da smatra da su ispunjeni svi propisani uslovi za premeštaj iz Srbije u Crnu Goru.

Foto Lj. Preradović

Presuda kojom je Dabović osuđen na doživotni zatvor zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete i razbojništva, potvrđena je 5. jula 2021. godine, kao druga pravosnažna presuda doživotnog zatvora u Srbiji. Posle toga, njegov branilac po službenoj dužnosti je podneo vanredni pravni lek - zahtev za zaštitu zakonitosti, ali je Vrhovni kasacioni sud krajem decembra prošle godine odbio.

Dabović je na doživotnu robiju osuđen jer je 26. decembra 2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, bio svestan svog postupka i to je svirepo ubistvo počinio zbog raskida dugogodišnje emotivne veze sa svojom sugrađankom Dušankom Jocović. On je nesrećnu devojku posle prepirke četiri puta ubo u vrat i grudi, nožem koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije došao u Novi Sad, gde je Dušanka živela i radila.

Sud je takođe Dabovića osudio na kaznu zatvora od tri godine zbog razbojništva koje je počinio prethodnog dana u jednoj novosadskoj kladionici, odakle je preteći odneo oko 11.000 dinara. Ta kazna je, u skladu sa zakonom, uključena u jedinstvenu, doživotnu.

ODŠTETA

DABOVIĆU je sudskom presudom naloženo da plati troškove sahrane devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara odštete njenoj majci zbog nanetih duševnih bolova. Takođe, sud ga je obavezao da obešteti i kladionicu koju je opljačkao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)