NAREĐENO DA BLINDIRANI BMV VRATE MILJKOVIĆU: Detalji svedočenja trojice policajaca na suđenju bivšem načelniku SBPOK

Z. USKOKOVIĆ

11. 02. 2022. u 07:25

STIGLO je naređenje da se blindirani auto BMV, koji su na ovlašćenje vozili Marko Miljković i Veljko Belivuk, vrati.

НАРЕЂЕНО ДА БЛИНДИРАНИ БМВ ВРАТЕ МИЉКОВИЋУ: Детаљи сведочења тројице полицајаца на суђењу бившем начелнику СБПОК

Zoran Papić, Foto I. Marinković

Prethodno je interventna jedinica zaustavila taj auto, a za volanom je bio Miljković.

Pregledali smo blindu. Kada je trebalo da je pošaljemo na veštačenje, što je uobičajena procedura u takvim situacijama, stiglo je naređenje da automobil vratimo, a Miljkovića pustimo.

Ovako su juče pred Višim sudom u Beogradu, na suđenju Goranu Papiću, bivšem načelniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, optuženom da je uticao da se Miljkoviću vrati automobil, svedočila trojica službenika beogradske policije. Kako je reč o neuobičajenoj proceduri, kada je reč o vraćanju automobila, trojica inspektora su posle tog događaja napisala službenu belešku i tako, praktično, sa sebe skinuli odgovornost za ovaj događaj.

- Da vratimo auto, informaciju je nama preneo vođa naše grupe Bojan Jovanović - ispričali su Kosta Mihajlov i Aleksandar Vukobrad.

- Nije nam poznato ko je Jovanoviću rekao da vratimo auto, ali to je mogao samo neko od pretpostavljenih.

O kome je reč posvedočio je Jovanović:

- Vozilo je posle našeg pregleda trebalo da ide u Odsek za oduzeta vozila radi dalje provere. Ne znam ko je mom pretpostavljenom Zoranu Kovačeviću rekao da se vozilo vrati, nemam takvu komunikaciju sa njim, ali jesmo razgovarali o vraćanju vozila, odnosno zašto se vraća. Kovačević mi je rekao da vozilo mora da se vrati, jer je stiglo naređenje "odozgo".

Automobil BMV ispred kuće Marka Miljkovića, Foto Privatna arhiva

U međuvremenu, kako se čulo juče u sudnici, iz SBPOK su došla dvojica službenika i "preuzela" Miljkovića da ga odvedu na ispitivanje povodom prijave o pretnjama, koje je upućivao.

- Dok sam upravljao vozilom, u kom smo bili sa Miljkovićem, kolegi Mariću je zazvonio telefon i on je tada uključio spikerfon, što do tada nikada nije radio, posebno kada je neko poput Miljkovića bio u autu - ispričao je svedok Miloš Jovanović.

- Čuo sam glas ovde okrivljenog Papića, koji je rekao Mariću da se uradi brzo i profesionalno to sa Miljkovićem, da mu se vozilo vrati i da se on vrati u UKP odakle smo ga preuzeli.

BRZO I PROFESIONALNO

Prema rečima Jovanovića, Papićevu instrukciju da se prema Miljkoviću postupa "brzo i profesionalno" smatrao je suvišnom, jer posao policije upravo takvo postupanje i podrazumeva:

- Moje lično mišljenje je da je to zapravo značilo da se lice što pre formalno "obradi" i vozilo vrati bez nekog daljeg upuštanja u sve to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024