ZA UBADANJE NOŽEM - SEDAM GODINA: Apelacija umanjila kaznu Nišliji Ivici Mikiću (33)

J. Ć.

29. 12. 2021. u 20:03

Nakon što je Apelacioni sud u Nišu preinačio kaznu Višeg suda, Ivica Mikić (33), koji je u gradu na Nišavi izbo nožem momka bivše devojke Nenada Mitrovića iz Beograda, umesto na deset godina i jedan mesec, osuđen je na sedam godina zatvora.

ЗА УБАДАЊЕ НОЖЕМ - СЕДАМ ГОДИНА: Апелација умањила казну Нишлији Ивици Микићу (33)

Foto arhiva

On je optužen da je 24. februara prošle godine, posle svađe i tuče pokušao da ubije Mitrovića, nanevši mu tri posekotine na ruci i jedan ubod u grudi, pored srca. Incident se dogodio u stanu Aleksandre P. L. (43) u Ulici Radnih brigada u Nišu, sa kojom je Mitrović živeo, a koja se povremeno viđala i sa Mikićem.

- Imajući u vidu da je presudom Višeg suda optuženi Ivica Mikić oglašen krivim za krivično delo ubistvo u pokušaju i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i jedan mesec, odbrana je zadovoljna odlukom Apelacinog suda, kojom je usvojena žalba branioca i presuda preinačena u znatno manju od prvostepene. Odbrana je uložila sva redovna pravna sredstva i na taj način uspela da decenijsku kaznu zatvora umanji - kaže Mikićev advokat Sandra Rajković.

Kako su "Novosti" već pisale, posle svađe Mikić je Mitrovića udario četiri puta u lice, a zatim izvadio nož i naneo mu tri posekotine na levoj nadlaktici i jednom ga udario u grudi, a kada je pao na pod šutirao ga je i vikao: "P... jedna beogradska". Zatim je pobegao, a Mitrović je uspeo da ode do Kliničkog centra, gde mu je pružena zdravstvena pomoć.

Mikić je prvi Nišlija u čijem slučaju je primenjeno pravilo "tri udarca" uvedeno novim Krivičnim zakonom od 1. decembra 2019, kojom se osobi koja je ponovila nasilno krivično delo izriče kazna iznad polovine raspona propisane kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)