ODREĐEN PRITVOR UPRAVNIKU ZATVORA U NIŠU: Panić osumnjičen da je primao mito od zatvorenika

Novosti online

24. 12. 2021. u 08:08

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, nakon saslušanja osumnjičenih Dejana Panića, Snežane M. i Hidajeta J., doneo je rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР УПРАВНИКУ ЗАТВОРА У НИШУ: Панић осумњичен да је примао мито од затвореника

Dejan Panić

Prema Dejanu Paniću i Snežani M. pritvor je određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, a prema H. J. usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku

- Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja - navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom Dejanu Paniću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 KZ i primanje mita iz člana 367 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ, a osumnjičenima Snežani M. i H. J. izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 KZ i primanje mita u pomaganju iz člana 367 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ u vezi sa članom 35 KZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna