SKORO DVE GODINE SE ODLAŽE SUĐENJE U SLUČAJU "ASOMAKUM": Optuženi Safet Feković u Austriji

S. J. M.

07. 12. 2021. u 12:57

SUĐENjE u slučaju u javnosti požnatom kao "Asomakum" u Višem sudu u Beogradu danas je ponovo odloženo, jer se u sudnici nisu pojavili jedna optuženi Safet feković i branilac jednog od 13 okrivljenih Milan Zindović.

СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ СЕ ОДЛАЖЕ СУЂЕЊЕ У СЛУЧАЈУ АСОМАКУМ: Оптужени Сафет Фековић у Аустрији

Presude proveravaju u Palati pravde / Foto N. Skenderija

Fekovićev advokat Aleksandar Obradović kazao je sudskom veću da je njegov klijent u Austriji na nekom zdravstvenom ispitivanju.

- Nemam nikakvu dokumentaciju o tome, samo me je njegova porodica obavestila da je tamo. Otišao je još 15. novembra i trebao je do se vrati do sada, jer je bilo planirano da ta ispitivanja traju nekoliko dana. Međutim, nešto mu se iskomplikovalo, da li oko papirologije i nije se još vratio - kazao je Obradović.

Feković je inače zbog, kako je navodio zdravstvenih problema, često odsustvovao sa suđenja, a prema rečima predsedavajuće sudije nije ni primao pozive na prijavljenoj adresi.  Ona mu je ostavila rok od 15 dana da se javi u sud, inače će se pokrenuti drugi načini obezbeđivanja njegovog prisustva na pretresima.

Suđenje u ovom postupku ne može da se održi već skoro dve godine. Poslednje je održano u januaru 2020. godine. Onda je krenula epidemija korone i na narednih desetak zakazanih glavnih pretresa uvek je neko od 30 učesnika što optuženih, što njihovih branilaca bio ili zaražen, ili u izolaciji ili zbog nekih drugih zdravstvenih problema odsutan.

Optuženi se u ovom slučaju, kako koji, terete za prevare, pranje novca i zloupotrebe položaja odgovornog lica preko fantomskih firmi od kojih je jedna i "Asomakum".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)