DARKO ŠARIĆ ZAMOLIO SUDIJE: Samo preslušajte razgovor

N.B.

30. 11. 2021. u 15:19

PRED Apelacionim sudom u Beogradu danas je okončana sednica na kojoj su se razmatrali prvostepena presuda Specijalnog suda i žalbe podnete na odluku da Darko Šarić bude osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Istom presudom, pripadnici, kako se tvrdi, njegove kriminalne grupe, osuđeni su takođe na višegodišnje kazne.

ДАРКО ШАРИЋ ЗАМОЛИО СУДИЈЕ: Само преслушајте разговор

Foto: "Novosti"

Ovo je, inače, druga po redu žalbena sednica, pošto je Vrhovni kasacioni sud ukinuo raniju odluku Apelacije kojom je bila potvrđena prvostepena presuda. To je urađeno jer je utvrđeno da je sudija koji je bio u veću Apelacionog suda, ranije odlučivao o produženju pritvora za Šarića.

Pljevljak je danas izjavio da treba da se presluša transkript  razgovora između njega i Nebojše Joksovića, koji u ovom postupku ima status svedoka saradnika. Pljevljak je istakao da će sudijama tada "biti jasno da Joksović govori neistinu", kao i da će im tada biti jasan njihov odnos. 

On je zatim, veću priložio papir, na osnovu kojeg se, kako je naveo, navodno dokazuje da je presuda doneta protiv njega falsifikat, jer je sudija Siniša Petrović tokom usmenog obrazlaganja odluke, između ostalog istakao da nije dokazano da je vršenjem krivičnih dela ostavrena imovinska korist od 47 miliona evra, ali da to zatim nije napisao u prvostepenoj odluci.

- To nije mala stvar, jer je kao posledica toga pokrenut postupak za oduzimanje imovine - rekao je Šarić. 

Pošto su svi učesnici postupka izneli svoje žalbe, petočlano veće Apelacionog suda će u nejavnom delu doneti odluku da li će potvrditi presudu, preinačiti je ili otvoriti glavni pretres. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)