ZA UBISTVO BEBE: Kurtišiju potvrđeno 35 godina zatvora

J. D. Lj.

22. 10. 2021. u 17:10

APELACIONI sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Kurtiš Kurtiši (30) zbog teškog ubistvo svog jednogodišnjeg sina D. M., osuđen na 35 godina zatvora.

ЗА УБИСТВО БЕБЕ: Куртишију потврђено 35 година затвора

Foto Depositphotos

Kurtiši je oglašen krivim što je 17. juna 2015. u porodičnoj kući, u stanju povišenog emocionalnog uzbuđenja, ljutnje i besa, kao i lakog stepena alkoholisanosti, ubio svog sina.

U vreme kada je bio sam sa decom u kući, dok je njegova vanbračna supruga bila odsutna, a maleni D. M. koji je ležao na krevetu i plakao, Kurtiši mu je prišao i više puta ga udario rukama, nogama i čvrstim predmetom po glavi i telu.

Onda ga je bacao na pod, usled čega je dete zadobilo teške telesne povrede. Kurtiši je potom sina vratio u krevetac, pokrio ga i ostavio da leži.

Dete je modro i u lošem stanju zatekla majka, koja ga je zajedno sa Kurtišijem odvela u bolnicu. Nažalost, usled zadobijenih telesnih povreda ubrzo je umrlo.

Sud je imao u vidu i njegovu naročitu upornost, bezobzirnost i surovost.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno kao olakšavajuće okolnosti za Kurtišija ocenio činjenicu da nije osuđivan, dok je od otežavajućih okolnosti imao u vidu okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, odnosno da je u pitanju njegovo dete koje nije imalo mogućnost da se odbrani.

Kurtiši se kajao i pradvao da je istovremeno uzeo lekove za depresiju i puno popio, te da mu je "pao mrak" na oči kada je nasrnuo na dete.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)