OLGICA MARKANOVIĆ STIGLA KUĆI: Optužena nadrilekarka puštena iz Okružnog zatvora u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 10. 2021. u 14:34

PRVI osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nema licencu, a suđenje joj je odloženo za 17. decembar.

ОЛГИЦА МАРКАНОВИЋ СТИГЛА КУЋИ: Оптужена надрилекарка пуштена из Окружног затвора у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. Marinković

Ona je puštena iz Okružnog zatvora u Beogradu i smeštena u kućni pritvor.

Pritvor joj je ukinuo postupajući sudija, pred kojim je danas početak suđenja ponovo odložen zbog izostanka drugooptužene Jasmine Tasić, koja je u 8. mesecu visokorizične trudnoće.

Početak suđenja je odložen za 17. decembar, do kada se očekuje da se Tasićeva porodi i dođe na suđenje.

Markanovićeva i Tasićeva, koja se brani sa slobode, optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu - teško delo protiv zdravlja ljudi.

Foto: I. Marinković

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićevu na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida", koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu