UBIO STARICU IZ OSVETE ILI JE MOTIV NEŠTO DRUGO? Siniša koji je ubio komšinicu koja ga je prijavila za krađu drva, ponovo pred sudom

J. Ć.

03. 08. 2021. u 16:01

APELACIONI sud u Nišu ukinuo je presudu Višeg suda kojom je Siniša Branković (51) iz okoline Sokobanje osuđen na 20 godina robije zbog ubistva komšinice Vinke Stojanović (68), a u ponovljenom postupku trebalo bi da se ustanovi šta je bio pravi motiv stravičnog ubistva.

УБИО СТАРИЦУ ИЗ ОСВЕТЕ ИЛИ ЈЕ МОТИВ НЕШТО ДРУГО? Синиша који је убио комшиницу која га је пријавила за крађу дрва, поново пред судом

Foto V. Đ./Privatna arhiva

Siniša Branković iz sela Radenkovac ponovo će se naći pred Višim sudom u Nišu 20. septembra, jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu donetu 3. marta kojom mu je zbog teškog ubistva izrečena kazna zatvora od 20 godina.

Kako je tokom postupka dokazano, on je 7. maja 2020. godine na svirep način ubio komšinicu Vinku Stojanović. Nesrećnoj ženi nožem čija je oštrica bila dužina 12.5 centimetara, naneo je devet uboda uglavu i vrat, povrede po rukama, udarao je čašom a zatim joj naglim uvrtanjem glave i vrata naneo povredu kičmene moždine koja je bila smrtonosna.

Tužilaštvo je delo okvalifikovalo kao teško ubistvo iz bezobzirne osvete jer je Sinišu Vinka prijavila za krađu drva zbog čega mu je suđeno pred aleksinačkim sudom. Međutim, žrtva je zatečena sa zadignutom suknjom i skinutim donjim veštom, a postojale su i povrede u vaginalnoj regiji što je navodilo na sumnju da je motiv stravičnog zločina nešto mnogo gore od osvete zbog drva. Da bi motiv bio jasan, Apelacioni sud odlučio je da predmet vrati na ponovno odlučivanje sugerišući Višem sudu da u ponovljenom postupku ponovo razmotri motiv stravičnog zločina, što bi moglo uticati i na visinu izrečene kazne.

Komentarišući ukidanje prvostepene presude Boban Stojanović, sin svirepo ubijene žene, kaže da veruje da će se ovoga puta istina u potpunosti obelodaniti.

- Nisam bio zadovoljan dvadesetogodišnjim zatvorom, zalagao sam se da mu bude izrečena doživotna robija. To je strašan zločin, ušao je u kuću i ubio mi majku bez ikakvog povoda. Očekujem da ću biti pozvan na suđenje i nadam se da ću imati priliku da kažem da želim da čitav život provede iza rešetaka. Priznajem da će mi teško biti da ga opet vidim posle svega što mi je učinio bez obzira na to što smo mu i ja i majka uvek bili pri ruci za sve što mu je bilo potrebno. Iskreno se nadam da će završiti na doživotnoj robiji i da ga moje oči više neće videti – kazao je Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)