DEDA SAVA JE BRUTALNO UBIJEN: Podignuta optužnica protiv osumnjičenog Miljana J.

J.Ć.

03. 06. 2021. u 12:47

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Miljana J. (22) osumnjičenog da je u noći, 28. novembra mučki ubio svog komšiju, deda Savu (94) u njegovoj porodićnoj kući u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana.

ДЕДА САВА ЈЕ БРУТАЛНО УБИЈЕН: Подигнута оптужница против осумњиченог Миљана Ј.

Foto V. N.

Kako se navodi u optužnici, povod stravičnog zločina bio je poziv za izdržavanje zatvorske kazne koji je stigao Miljanu  jer je marta 2017. godine pokrao komšiju, a on ga je prijavio policiji.

- Optuženi  je smatrao da je žrtva kriva što on mora u zatvor pa je odlučio da mu se osveti. Otišao je do njegove kuće, zajedno su pili rakiju, nakon čega je od starca zatražio da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je u zatvoru, jer robija zbog njega,  što je on odbio.  Okrivljeni mu je zbog toga zadao veći broj udaraca rukama, nogama i nepoznatim mehaničkim oruđem, po glavi, rukama i nogama. Naneo mu je povrede mozga, očnih jabučica, prelome donje vilice, leve očne duplje, rebara, grudne kosti, kičme a zatim mu zatvorio usta i nos i ugušio ga – navodi se između ostalog u aktu tužilaštva.

Da se nešto čudno dešava sa Savom, prva je tada primetila Biljana Pešić, žena koja ga je čuvala, odnosno brinula o njemu i posećivala ga svakog drugog dana kako bi mu pomagala.

Nađen je u krevetu, kako leži na boku. Rekla su mi da je bio sav u krvi i da je presudan bio izgleda taj udarac u glavu.

- A razlog... ne znam. Imao je dobru penziju koju nije podizao baš zbog lopova, samo po potrebi, koliko mu treba. Rekao je "mene će neko da ubije zbog para misleći da imam kod kuće". Prvog januara bi napunio 94 godine. Sve je sam radio, išao je sam u prodavnicu, ja sam išla čisto da mu malo počistim, da mu spremim doručak - rekla je tada ona.

Osumnjičeni mladić je, jutro posle zločina, na društvenoj mreži Fejsbuk postavio svoje dve fotografije i napisao: "Dobro jutro svima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna