BILA JE JOŠ ŽIVA: Treći sud se oglasio posle puštanja vozača koji je kolima usmrtio majku osmoro dece

J.D.Lj.

28. 02. 2023. u 14:43

POSLE brojnih negativnih komentara zbog čega Treći osnovni sud u Beogradu nije prihvatio zahtev Tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana vozaču Vujadinu D., koji je, pre nekoliko dana, pokosio majku osmoro dece Svetlanu K., a ona juče podlegla povredama, oglasili su se nadležni iz Suda.

БИЛА ЈЕ ЈОШ ЖИВА: Трећи суд се огласио после пуштања возача који је колима усмртио мајку осморо деце

Foto N. Skenderija

Kako saznajemo, pritvor mu nije određen jer nikada do sada nije bio osuđivan, a u momentu kada ga je Tužilaštvo predložilo, povređena žena još je bila živa.

- Obaveštavamo da je u konkretnom slučaju Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 26. 2. 2023. godine predložilo sudu da prema osumnjičenom odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - naveli su iz Suda. - Treći osnovni sud u Beogradu je na osnovu pomenutog predloga, 26. 2. 2023. doneo rešenje kojim se odbija predlog Tužilaštva za određivanje pritvora prema osumnjičenom, jer je našao da u konkretnom slučaju nema osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom na to da se radi o neosuđivanom licu.

U momentu odlučivanja osumnjičenom je stavljeno na teret da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora, a u momentu donošenja odluke nije nastupila smrt oštećene.

Podsetimo, nesreća se dogodila prošle nedelje u Surčinu kada je Vujadin D. vozeći svoj džip, u alkoholisanom stanju (imao 1,55 promila alkohola u krvi) oborio dva pešaka - Svetlanu K. i njenog supruga Nikolu J. Nesrećna žena je ubrzo podlegla povredama u bolnici i bila je majka osmoro dece.

Sada, posle poslednjih dešavanja, kako je i saopštilo sinoć Treće OJT, ovaj slučaj trebalo bi da pređe u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)