GODINA KUĆNOG PRITVORA BEZ NADZORA: Skandalozna presuda, pijan motorom na pešačkom udario devojku i naneo teške telesne povrede

J.D.Lj.

27. 02. 2023. u 18:32

U TREĆEM osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je B.M. (40) koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kao i za nasilničko ponašanje. Okrivljeni sklopio Sporazum o priznanju krivice, osuđen na godinu dana.

ГОДИНА КУЋНОГ ПРИТВОРА БЕЗ НАДЗОРА: Скандалозна пресуда, пијан мотором на пешачком ударио девојку и нанео тешке телесне повреде

Foto N. Skenderija

B.M. je, kako navode iz Tužilaštva, osumnjičen da je 25. februara u Ulici Glavna, u Zemunu, vozio u stanju teške alkoholisanosti (1,76 promila alkohola u krvi) i tako ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi.

Naime, B.M. je vozilom udario i na poklopac motora nabacio oštećenu, koja je prelazila kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu. Tom prilikom ona je zadobila teške telesne povrede.

Istom prilikom, ugrozio je spokojstvo građana, jer je nakon izazvane saobraćajne nezgode, prišao okupljenim građanima, koji su se zatekli na licu mesta i obratio im se neprimerenim rečima.

Nakon saslušanja sa osumnjičenim, Tužilaštvo je sklopilo Sporazum o priznanju krivičnih dela, te je od strane suda presudom najpre utvrđena kazna od po 6 meseci za svako krivično delo. Nakon toga, B.M. je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu dana, koju će izdržavati kod kuće, bez primene elektronskog nadzora.

Njemu je, takođe, izrečena i bezbednosna mera zabrane upravljanja motornim vozilom od godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)