PSI "ČUVANI" BROJEM TELEFONA: Novi detalji tragedije na Kosmaju

V. N.

08. 01. 2023. u 07:20

U OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Mladenovcu saslušana je Violeta M. (50) zbog sumnje da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana napali V. R. (62), a koji je od posledica njihovih ujeda preminuo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

ПСИ ЧУВАНИ БРОЈЕМ ТЕЛЕФОНА: Нови детаљи трагедије на Космају

Sudija u Velikoj Ivanči, Foto D. Milovanović

Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično delo, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti. Njoj je određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticala na svedoke.

Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M. S., koja je na privremenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mešanca.

Sumnja se da je ona 4. januara oko 9.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na Ulicu Meljansko brdo bb i oko 12.30 sati napali V. R. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled čega je preminuo na licu mesta.

Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O. R., koja je zadobila lake telesne povrede, nakon čega je smeštena u Urgentni centar.

Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M., umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a pse je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene.

Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi, ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilnih telefona M. S. i njene ćerke.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Foto P. Milošević

VIOLETA BOLESNA, ŽIVOTINjE "SITe"?

- Moja Violeta je teško bolesna, stalno je kod lekara. Ona je hranila pse kada je išla na terapije u Mladenovac. Milanka je nama zauzvrat donosila ulje iz Francuske kako bi se moja ćerka lečila - ispričala je medijima majka Violete M. (50), osumnjičene da nije obezbedila boks u kojem su boravila tri psa koji su nasmrt izujedali Vladana Radosavljevića na Kosmaju.

- Milanka je bila naša mušterija poslednjih godinu dana. Mi držimo 30 koza, pravimo mlečne proizvode i imamo baštu. Pola ljudi sa Kosmaja uzima hranu od nas - objasnila je ova žena.

Otkrila je i da je ona lično pravila hranu za pse, te da svaki put kada bi Violeta išla na terapije nosila hranu psima. Kuvala je hleb, vodu i povrće.

- Oni nisu bili gladni, hranila ih je stalno. Čistila je boks i posle sve to slikala i slala Milanki. Napomenula je i da je tokom kobnog događaja zajedno sa tri vlasnička psa bio i ceo čopor lutalica.

PONOVLjENO DELO

Protiv M. S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022. u selu Nemenikuće kod Sopota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!