DRESIRANI DA KIDIŠU NA LJUDE: Posle napada krvoločnih pasa na Vladana Radosavljevića uhapšena Violeta M. (50)

M. Škorić

05. 01. 2023. u 20:00

POLICIJA je juče uhapsila Violetu M. (50) iz sela Drulpa koja se sumnjiči da je počinila teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti iz nehata.

ДРЕСИРАНИ ДА КИДИШУ НА ЉУДЕ: После напада крволочних паса на Владана Радосављевића ухапшена Виолета М. (50)

Foto: D. Milovanović

Ona je, navodno, brinula o psima koji su u sredu iza podneva nasmrt izujedali novinara i jednog od osnivača Produkcijske grupe "Mreža" Vladana Radosavljevića (62) u Velikoj Ivanči. Ona je privedena po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu, a za krivično delo za koje se tereti, preti joj kazna do osam godina zatvora.

Inače, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da prikupi sve podatke o napadu pasa na Radosavljevića i njegovu suprugu Olgu (58). Zatraženo je da se utvrdi da li su psi vlasnički, i ako jesu kako i zašto su se našli van dvorišta, a protiv odgovorne osobe biće podneta krivična prijava.

Foto: Printskrin TV Mreža

Vladan Radosavljević

Prema nezvaničnim informacijama, tri psa - staford, mešanac staforda i pitbula i još jedan mešanac, navodno su u vlasništvu Arsena S., koji je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne, a kuća u čijem dvorištu su boravili pripada njegovoj supruzi Milanki S., koja živi u Francuskoj i koja je napravila boksove za kučiće. Ona je, opet navodno, angažovala Violetu M. sa Kosmaja, da brine o psima, za šta je, kako smo juče čuli, dobijala mesečnu novčanu nadoknadu. Violeta je dotrčala čim je čula zapomaganje, a prema rečima komšija, psi su se posle napada na Vladana i njegovu suprugu Olgu, koja je pokušavala da odbrani muža, razbežali. U toj borbi, Olga je zadobila povrede na podlaktici, nadlaktici i leđima i hospitalizivana je na Infektivnoj klinici u Beogradu. Violeta je, pre privođenja, novinarima navodno ispričala da je nešto ranije nahranila pse i vratila ih u boks i ne misli da su napali jer su bili gladni.

Foto: D. Milovanović

Violeta M. vodila brigu o životinjama

- Supruga napadnutnog muškarca mi je opisala pse, a po njenom opisu i šarama koje je videla, mislim da to nisu psi o kojima sam ja brinula. Ovde dolaze stalno psi lutalice, skupljaju se u čoporu - navela je Violeta.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" Budimir Grubić rekao je da su psi koji su izujedali novinara smešteni kod njih i da se ispituju okolnosti koje su dovele do incidenta. Reč je o vlasničkim psima, jasno obeleženim ogrlicama sa pločicama, na kojima su ubeleženi podaci o vlasniku, i koji su bili obučeni da kidišu na ljude.

Foto: pixabay

Na mestu gde se prekjuče dogodio napad, u Ulici Metaljsko brdo, i juče su bili vidljivi tragovi krvi, pocepane odeće i krvavih peškira i ćebića koje su ljudi donosili kako bi zaustavili krvarenje komšije Radosavljevića do dolaska lekara iz Hitne pomoći. Zlativoje Timotijević, sa Kosmaja, jedan je od prvih komšija koji se našao na licu mesta, nakon što su psi izujedali Radosavljevića.

- Žena zapomaže, i ona je zadobila ujede od kučića. Ja nijednog psa nisam video. Čovek je ležao ovde, doktori su bili oko njega. Posle nekoliko minuta, lekar je rekao da je preminuo. Njegovu ženu su previli i smestili u kombi. Nije htela da primi nikakve lekove, trčala je, vikala - priča Timotijević.

VEĆ NAPADALI

PROTIV Milanke S., kako je juče saopšteno iz Višeg tužilaštva u Beogradu, već je u toku krivični postupak pred Osnovnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Navodi se da su isti psi 1. novembra prošle godine u selu Nemenikuće u Sopotu napali jednu devojčicu i naneli joj lake telesne povrede. Tada su te životinje izmeštene iz Sopota u Veliku Ivanču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)