TRAGEDIJA: Oni su poginuli u strašnim udesima (FOTO)

V.MITRIĆ/S.J.MATIĆ

31. 03. 2022. u 17:21

U SUDARU dva putnička vozila, na putu Šabac - Obrenovac, kod vladimiračkog sela Trbušac, u sredu, oko 22.30, nastradala su tri prijatelja, Danijel Čokanović (34) iz Prova, njegov suvozač Siniša Banić (25) iz Zvezda, dok je njegov mlađi komšija Damjan Šumanac (20), koji je bio na zadnjem sedištu "pežoa", preminuo u šabačkoj bolnici juče oko šest časova.

ТРАГЕДИЈА: Они су погинули у страшним удесима (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović

Foto: Z. Jovanović

 

U ovom udesu, teško je povređen i Nebojša Bjeličić, iz Lazarevca, vozač "audija", sa kojim su se direktno sudarili i koji je dolazio iz prava Šapca. Dva i po sata kasnije, na magistralnom drumu Šabac - Loznica - Mali Zvornik, kod sela Sakara, poginuo je Ivan Samardžić (22) iz Malog Zvornika, kada se "BMV", kojim je upravljao, sudario sa prikolicom kamiona. U ovom udesu teško je povređena njegova sestra Maja, koja je smeštena na Intenzivnu negu Opšte bolnice u Loznici.

Foto: Z. Jovanović

 

- Do nesreće kod sela Trbušac došlo je, navodno, dok su trojica mladića isprobavali "pežo", koji je tog dana popravljan u Čokanovićevom servisu - kažu poznanici nastradalih. - Istraga će pokazati kako su se sudarili sa "audijem" koji je dolazio iz pravca Šapca.

U porodici nastradalog Danijela od suza nemaju snage da pričaju o nesreći koja ih je zadesila.

- Reč je o sinu mog brata. Ne možemo ništa više da kažemo, razumite nas - rekli su iz porodice, dok komšije kažu da je sa ocem radio u auto-servisu i da je bio mnogo vredan.

Foto: Z. Jovanović

 

Pred kućom Banića razapeti šatori, da rodbina i prijatelji, koji su u velikom broju došli da izjave saučešće, imaju gde da se sklone od kiše. Lije kiše, a liju i suze. Neutešna Sinišina žena, sa kojim ima dvojicu sinova od dve i četiri godine, nema snage da govori. Majka Biljana plače, ali je smogla snage da nam kaže da im je on bio sve i da se sinoć pre nesreće javio ženi i rekao da brzo dolazi kući.

- Siniša je radio kao mehaničar u varilac u srevisu kod Čokanovića - priča nam jedan rođak. - Bio je odličan majstor, svima je želeo da pomogne, bio je nasmejan i vedar.

Tuga i u Malom Zvorniku, zbog smrti Ivana Samardžića, diplomiranog inženjera šumarstva i jednog od najboljih studenata Šumarskog fakulteta, koji je radio u JP "Srbija šume". Posle udesa, vatrogasci su njegovo telo sat i po vadili iz smrskanog "BMV", koji je iz zasad nepoznatih razloga naleteo na prikolicu kamiona. Odvezen je, potom, do Doma zdravlja u Malom Zvorniku, gde je samo konstatovana smrt. Njegova sestra preživela je nesreću najverovatnije jer je bila na zadnjem sedištu.

Ivan i njegova sestra Maja su se, kako saznajemo, vraćali kući iz vikendice u obližnjem selu kraj Drinskog jezera. Slovili su, oduvek, za dobru, kulturnu i obrazovanu decu, kojom su se roditelji, inače ugledni ovdašnji ljudi, s razlogom ponosili. I Maja je zaposlena u JP "Srbije šume, gde je poznata kao marljiva, odgovorna i stručna službenica.

Prema rečima portparola Opšte bolnice u Loznici, Dragane Mitrović, devojka je u stabilnom stanju, sva dijagnostika je urađena, i ona nije životno ugrožena.

Stravična sudbina Šumačevih

- Damjan je mnogo voleo motore i automobile, a sa drugom je imao firmu za limarske poslove i popravku krovova - kaže nam njegov ujak Branko Ivanković. - Zbog motora je počeo da svraća u servis, jer mu je Siniša bio drug, i stalno je to nešto popravljao oko svoje mašine.

Šumančeva sestra Marija kroz suze nam govori da su planirali da u maju otvore firmu za tehnički pregled vozila. Nedavno je završio Saobraćajnu školu, imao je devojku...

- Neverovatno je da je pre šest godina na isti način, u saobraćajnoj nesreći u Klenku kod Šapca, nastradao njegov brat od strica, koji je tada imao 21 godinu - kaže Marija. - Damjanov otac je vozač kamiona u Nemačkoj i očekujemo ga da dođe. Strašno je to što je i Damjanov stric, kad mu je nastradao sin, takođe bio u Nemačkoj, gde je vozio kamion.

Prelom karlice i rebara

Povređeni Nebojša Bjeličić, koji je vozio "audi", najpre je hospitalizovan u Urgentnom centru u Šapcu, a potom je prebačen na VMA u Beograd.

- On ima prelom karlice i rebara. Preksinoć su ga dovezli u Beograd - rekao nam je sagovornik iz istrage.

BONUS VIDEO - CEO ZAJEČAR TUGUJE: Sahrana policajca Ivana Đurđevca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna