ŽRTAVA NEMA, ŠTETA OGROMNA: Epilog ogromnog požara u nekadašnjoj pirotskoj fabrici “Stolar” (FOTO+VIDEO)

V. ĆIRIĆ

09. 09. 2021. u 19:15

POŽAR koji je u četvrtak ujutro oko 05.30 časova buknuo u halama nekadašnje fabrike dečjeg nameštaja i krevetaca “Stolar” u Pirotu, posle četvoročasovnog gašenja u kome je učestvovalo 20 vatrogasaca sa devet vozila, stavljen je pod kontrolu.

ЖРТАВА НЕМА, ШТЕТА ОГРОМНА: Епилог огромног пожара у некадашњој пиротској фабрици “Столар” (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: V. Ćirić

Da su vatrogasci uspeli da spreče širenje na okolne hale i bliske kuće potvrdio nam je i Miljan Pančić, komandir pirotske Vatrogasno-spasilačke čete i načelnik Sektora za vanredne situacije.

- Ljudskih žrtava, kao ni povređenih osoba, nema, a vatrogasci su reagovali odmah nakon prve dojave u 5 časova i 33 minuta. Stihija je buktala na na vbiše od 1.200 kvadrata u staroj hali oko koje su takođe dotrajale zgrade sa krovovima od drvene konstrukcije - rekao je Pančić.

Nekadašnja fabrika “Stolar” je odavno otišla u istoriju kao i mnoge pirotske firme, a u pogonu koji je jutros izgoreo, jedan zakupac poslednjih godina proizvodio je pelet. Gomile sirovine, odnosno drveta za proizvodnju peleta su naslagane kraj pogona u plamenu, međutim taj materijal nije na svu sreću nije zahvaćen. Da je kojim čudom vatra doprla do njega, problem bi bio neuporedivo veći.

Kako su nam kazali pojedini žitelji naselja Radin Dol, u kome se nalazi toliko pominjani pogon, u jednom delu je drugi zakupac imao skladištene kože koje su po svemu sudeći takođe izgorele.  Tokom gašenja povremeno su se čule slabe detonacije koje su izazvale azbestnim pločama sa krova.

Istraga će utvrditi  okolnosti koje su uzrokovale vatru u ovom pogonu.

BONUS VIDEO - POŽAR U PIROTU: Gori u nekadašnjoj fabrici dečjeg nameštaja “Stolar”

                                                                                                    

      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!