STRAVIČNE SLIKE NAKON POŽARA U TETOVU: Od kovid bolnice ostao samo garež - crn oblak dima i dalje nad gradom (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

09. 09. 2021. u 09:56

STRAVIČAN požar koji se dogodio prošle noći u Tetovu, kada se zapalila privremena kovid bolnica, odneo je sa sobom najmanje 14 života i ostavio tragičan prizor.

СТРАВИЧНЕ СЛИКЕ НАКОН ПОЖАРА У ТЕТОВУ: Од ковид болнице остао само гареж - црн облак дима и даље над градом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP photo

Na video-snimcima koje su građani postavljali na društvene mreže, moglo se videti da je plamen gotovo besneo, a gust i crn dim kuljao je na sve strane. Tamni oblak primećen je kako se uzdiže u vazduh u blizini glavnog puta u Tetovu.

Potresne slike, nakon požara, takođe stižu iz ovog makedonskog grada. Tek nakon što je vatrena stihija ugašena, može se videti kakve su njene razmere bile. Od privremene kovid bolnice, namenjene za lečenje pacijenata sa teškim oblicima virusa korona, ostali su samo kostur i garež.

Foto: Tanjug/AP photo

Na terenu je bio veliki broj vatrogasaca koji se borio sa plamenom, a tu se našla i policija, kao i Hitna pomoć. Oko izgorele kovid bolnice okupili su se i građani, ali joj nisu mogli prići, budući da je policija ogradila prilaz iz bezbednosnih razloga.

Foto: Tanjug/AP photo

Kako je ranije navedeno, vatra je uništila sve pred sobom, čak i metalne cevi za vodovod, kao i jedno vozilo udaljeno nekoliko metara od bolnice.

Foto: Tanjug/AP photo

Podsećamo, požar, koji je izbio oko 21 sat, ugašen je, a tela žrtava prebačena su u forenzički centar. Takođe, kako su javili ranije mediji, pokrenuta je i istraga.

Foto: Tanjug/AP photo

Ima i povređenih koji su prebačeni u Skoplje.

Požar je gasilo sedam vatrogasnih vozila sa 30 vatrogasaca.

Na lice mesta stigao je i ministar zdravlja Makedonije Venko Filipče.

Filipče je noćas na Tviteru izrazio najdublje saučešće porodicama stradalih.

- Ovo je veoma tužan dan - naveo je Filipče i dodao da je nekoliko pacijenata hitno prebačeno u bolnicu u Skoplju.

Filipče je požar opisao kao "strašnu nesreću", ne navodeći detalje.

Povodom nesreće oglasio se i makedonski premijer Zoran Zaev koji je rekao da je uzrok požara eksplozija i da je u toku istraga.

On je konstatovao da je požar ugašen, ali da su sa njim ugašeni i mnogi životi.

On je na svom Fejsbuku izrazio saučešće porodicama žrtava i poručio da je pokrenuta istraga.

Predsednik Stevo Pendarovski izrazio je na Fejsbuku saučešće porodicama žrtava, a povređenima poželeo uspešan oporavak.

Privremena bolnica navodno je izgrađena prošle godine kako bi se u njoj zbrinjavali ljudi koji boluju od teškog oblika virusa korona.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)