OBODI SU BETONSKI, MOŽDA SU SE I OKLIZNULI: Meštani Feketića u šoku posle tragedije dvojice drugova

J. LEMAJIĆ

13. 06. 2021. u 20:18

NAMERA da se druže, zabave i okupaju na kanalu Dunav-Tisa-Dunav na samom ulazu u Lovćenac bila je fatalna za Egzona K. (14) i Eldvina K. (16) iz Feketića. Drugari od malih nogu utopili su se u kanalu, samo pedesetak metara od glavnog magistralnog puta, a njihova beživotna tela pronađena su u subotu po podne.

ОБОДИ СУ БЕТОНСКИ, МОЖДА СУ СЕ И ОКЛИЗНУЛИ: Мештани Фекетића у шоку после трагедије двојице другова

Kanal Dunav-Tisa-Dunav na ulazu u Lovćenac, gde su se udavila deca / Foto J. Lemajić

Po prvim informacijama, dečaci su skočili u vodu, ali kako nisu znali da plivaju, oni su se udavili. Vrlo brzo su izvučeni iz vode i na njima nije bilo tragova nasilja.

Pojavile su se ne, istina nezvanične informacije, da je prvo jedan dečak ušao u vodu i da su upetljao u travi, koja inače raste u kanalu, a drugi je pokušao da mu pomogne i zajedno su se udavili u mutnoj vodi...

Vest o tragediji dvojice dečaka je odmah prostrujala ovim maloiđoškim selima, a veliki broj rođaka davao je podršku članovima ovih dveju višečlanih porodica. Skrhani bolom, roditelji tragično preminulih momaka nisu imali snage da bilo šta izuste. Širom otvorene kapije i žene u suzama i s belim marama samo su mogle da nagovešte razmere nesreća koja je zadesila dve kuće.

- Molim vas da razumete, mnogo im je teško. Niko ne zna šta se tačno dogodilo, samo su nam doneli crne i strašne vesti. Svi smo u šoku, ne znam ni sam šta bih rekao, a da ne zaplačem i ja - kaže nam Bedžet Krasnići, brat od strica nastradalog Eldvina. - Bilo je toplo, otišli su da se okupaju, a šta se posle desilo, niko ne zna. I mi čekamo da nam zvanično neko kaže. Ne možemo da verujemo da se više nikada neće vratiti.

Potreseni su bili i meštani Feketića, koji o dečacima imaju samo reči hvale. Pričaju kako su zajedno išli u OŠ "Nikola Đurković", bili vesela, kulturna i učtiva deca, koja su uvek bila spremna da pomognu drugima.

- Mnogo nam je žao jer su zaista bili dobra i vredna deca, oca jednog od njih, Idriza, zna i poštuje celo selo - priča Zdravko N.

- Ovo je velika tuga za naše selo.

Inače, na istom kanalu, samo nekoliko stotina metara dalje, u oktobru prošle godine, u saobraćajnoj nesreći, nastradalo je troje mladih ljudi, takođe iz ovih sela.

- Za osam meseci tu je nastradalo petoro dece. Taj kanal niko ne kontroliše, a leti bude gužva kao da je neko kupalište, a ne sistem za navodnjavanje. Obodi su betonski, a na dnu su sigurno cevi i moguće da su se deca okliznula ili udarila u to - kaže komšinica E. D. - Celu noć se samo jauk čuo. Mlađa deca su sklonjena po familiji da ih bar malo poštede, ali su svi odmah pitali za brata i što ih nema. Svima nam je jako žao što su se dva mlada života tako ugasila. Sada su svi u šoku i obavezama da pripreme papire i sve ostalo što je potrebno za sahranu. Pravi bol će tek kasnije doći.

MUZIKA I VATROMET

KAKO svedoče meštani, baš u trenutku kada se pronela vest o tragediji i kada su je gotovo i svi mediji objavili, ovde su se održavali "Dani višnje", sa sve muzikom i vatrometom. Nikome, kažu, nije palo na um da prekine proslavu, da utiša bar muziku, niko nije pomislio kako je tim ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)